Livian näyttely kutsuu Tuorlaan: Trendikäs lähikukka piristää joulunalusaikaa

0
Opiskelijat Kati Mero (vas.) ja Elli Kalliomaa palvelivat asiakkaita maanantai-iltana Tuorlan floristiikkatalon puodissa.

KAARINA

”Suunnitelkaa ryhmissä näyttely floristisesta osaamisesta.”

Tällaisen tehtävänannon saavat nykyisin joka syksy Piikkiön Tuorlassa sijaitsevan Ammattiopisto Livian floristiopiskelijat. Toteutuneet pienryhmätyöt ovat vuosittain esillä oppilaitoksen floristiikkatalon joulunäyttelyssä.

Tämänvuotinen joulunäyttely avattiin viime lauantaina teemalla ”Rauhassa”. Näyttely on avoinna joulukuun 18. päivään saakka.

Tuorlan floristiikkatalon ja puodin joulunäyttely – johon nivoutuu opiskelijoiden tekemien tuotteiden myyntiä – on muodostunut Kaarinassa erittäin suosituksi joulunalustapahtumaksi. Sen kävijämäärät lasketaan tuhansissa.

Marraskuun kääntyessä lopulle Kaarinassa jo suorastaan odotetaan pääsyä tarkastelemaan opiskelijoiden näyttäviä ja värikkäitä kukkasidonnan tilatöitä.

Yhtä lailla kiinnostavia ovat myytävät tuotteet, joista suuri on trendikästä lähikukkaa. Päivän sanoja ovat silläkin saralla ekologisuus ja luonnonmukaisuus.

– Juuri nyt suosittuja ovat esimerkiksi princettiat ja skimmiat. Lisäksi koristelussa käytetään paljon kuivamateriaaleja, kertoo floristiikan opettaja Tiina Kiiskinen .

– Varsinaiset joulutähdet tulevat myyntiin noin viikon sisällä. Lisäksi joulun alla haetaan vuodesta toiseen paljon jouluruusuja ja hyasintteja. Tällä hetkellä monia kiinnostaa myös japanilainen kokedama-istutustekniikka.

Floristiikan opettaja Kirsi Vesalainen kertoo, että oppilaat tekevät mielellään sekä myytäviä tuotteita että isoja näyttelytöitä.

– Kyseessä on monesti yhteinen puristus ja taidonnäyte. Esimerkiksi tilatyöt vaativat moniosaamista, kuten erilaisten materiaalien käyttöä, suunnittelutaitoa sekä ideakarttojen ja rakennekuvien laatimista, Vesalainen kertoo.

– On myös hallittava sommittelu ja tyylisuunnat. Floristin osaamisala kokonaisuudessaan. Ja kirjallinen työkin tehdään.