Piikkiö avasi joulukadun ja julisti joulurauhan

0
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Alho julisti piikkiöläisille ikioman joulurauhan.

KAARINA

Piikkiössä vietettiin viime perjantaina joulukadun avajaisia ja tilaisuuden päätteeksi julistettiin joulurauha.  Tällä kertaa joulurauhan julisti Kaarinan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Alho.

– Tänäpä, jos luaja sua ja fiskaalit sallii, on meijä piikjöläiste, vanhatte ja uusitte, flikkatte ja poikatte, pappatte ja mammatte ja kaikeikkäste kakaritte joulukaure avaus, Alho aloitti.

Piikkiön joulukaure juhlaline avaus on edesmenneen Kauko Vainikaisen laatima paikallinen joulurauhan julistus. Sen sanomaa on taottu piikkiöläisten mieliin vuodesta 2002, enimmäkseen Salvelan kartanon eli entisen kunnantalon portailta, ja nyt joulukatuna toimivan Hadvalantien varrelta.

Joulurauhan julistuksella piikkiöläisiä patistetaan olemaan turhia niuhottamatta, pitämään naama naurussa ja olemaan avuliaita, nauttimaan glögiä ja muita joulunajan juomia kohtuullisesti sekä pitämään malttia liikenteessä. Julistus kehottaa myös piikkiöläisiä vetämään kotiinpäin.

– Joulukaurel niinku tiätty muullostenki, ollan kottimpäin kallelas, käytetä näit paikallissi palvelui ja kauppaliikkei, on lupsakast meininkki eikä haaskanu aikka parkkeeraamisse, Alho muistutti.

Runsaasti ohjelmaa

Lähes kolmetuntisen tapahtuman ohjelmassa oli muun muassa Kai Kuutamon Prasu-tulitaide-esitys ja joulupukin vierailu. Esiintyjinä olivat myös Kaarinan kansalaisopiston Ramonakuoro ja Frozen-jääkuningatar. Lapsille tarjoutui tilaisuus ratsastaa ponilla ja ottaa joulutatuointeja. Tilaisuuden toteutuksesta vastasi Piikkiö Päivät ry yhdessä lukuisten yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Joulukadun avajaisten ohjelmatarjonnan lisäksi oheistapahtumana oli vielä Piikkiön kirkossa pidetty Hilpeä joulunavaus -konsertti.