Pode kotona – pese käsiä

0

PAIMIO,SAUVO Perusflunssaa on paljon, koronatartuntoja myös ja pikkulapsilla RS-virustakin. Tyks ehti jo viestiä, että sairaan lapsen kanssa ei pidä lähteä päivystykseen vaan soittaa ensin.

– Perusflunssan hoito-ohjeet ovat tutut: lepää, juo ja tarvittaessa kuumeeseen ja särkyyn kipulääkettä, neuvoo myös Paimion-Sauvon pääterveysasemalta Sini Heino, johtava hoitaja ja kuntayhtymän johtaja.

Hyvä käsihygienia on syytä muistaa. Vauvoja ja pieniä lapsia suojaa parhaiten tartunnoilta välttämällä esimerkiksi ostoskeskuksia.

Jos on oireita, ei pidä lähteä tartuttamaan ainakaan ikääntyneitä tai huonon vastustuskyvyn omaavia.

– Jos kotitesti näyttää koronan osalta plussaa, on toive, että työnantajat hyväksyvät poissaolon.

Myös rokotuksia on tarjolla, ja sekä korona- että influenssarokotuksia voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta. Jos ei kuulu influenssarokotusten piiriin, sen voi hankkia itse apteekista ja varata sitten rokotusajan.

Vuodenvaihde lähenee ja Paimion terveyskeskuksen lankanumerot siirtyivät keskiviikkona hyvinvointialue Varhalle. Muutos sulki linjat hetkeksi torstaina aamusta, mutta tilanne saatiin hallintaan jo ennen puoltapäivää.