Sattelassa pääsee vielä hiihtämään – Rivonmäelläkin latu hiihdettävässä kunnossa, joskaan ei koneella tampattu

0
Keskiviikkona Sattelassa riitti kymmenittäin perinteisen tyylin taivaltajia. Ladut olivatkin lumimäärään nähden mainiossa kunnossa.

Paimio

Vaikka pakkaspäivät vaihtuivat taas joulunpyhien jälkeen nopeasti plussakeleiksi, on Paimiossa edelleen mahdollisuus päästä hiihtämään. Hiihto- ja mäkihyppy-aktiivi Markku Kuusiston Sattelaan vetämät perinteisen ladut ovat olleet kovassa käytössä niin joulunpyhinä kuin myös sen jälkeenkin, joskin sääennusteen pitäessä paikkaansa latujen tulevaisuus näyttää heikolta.

– Vielä tänään ladut ovat ihan kohtalaisessa kunnossa ja eilen jopa kohtalaisen hyvässä kunnossa, kun kävin iltapäivällä itse hiihtämässä. Muutamissa kohdissa latukone oli vähän lipsahtanut liukkaan jäisen pohjan päältä, mutta ihan hiihdettävät ladut kuitenkin, Kuusisto hymyilee.

Sattelan ladut ovat toki Paimiossa pitkään asuneille tuttuja, mutta viime vuosina paikkakunnalle muuttaneille ehkä vieraampia. Suuntaansa noin kolme metriä pitkä latu muodostaa edestakaisin hiihdettynä siis noin kuuden kilometrin mittaisen lenkin. Melko korkeassa maastonkohdassa Korvenalan metsämaisemissa sijaitseva latu on siitä hyvä, että lumikertymä Paimion koilliskulmassa on usein suurempi kuin aivan Vistan taajaman tuntumassa.

Sateinen vuodenvaihdeTälläkään kertaa latupohjan tekeminen ei vaatinut kuin muutaman sentin lumikerroksen, joskin se myös sulaa eilen alkaneen plussajakson aikana nopeasti.

– Ei varmaan kannata viikonloppuun asti odotella, jos meinaa lähteä hiihtolenkille. Sen verran huonoa säätä on taas luvannut, että jo ennestään ohut lumipeite hupenee vauhdilla, Kuusisto harmittelee.

Muista Paimion laduista ainakin Rivonmäellä hiihtämään on päästy myös joulun välipäivinä, joskaan latukone ei vähäisen lumikertymän vuoksi reitillä kiertänyt.

Vesisateiden ennustetaan jatkuvan sunnuntaiaamuun asti, joten hiihtokauden jatkuminen vaatinee seuraavaksi taas kunnon lumisateita. Niitä ei ole Ilmatieteen laitoksen mukaan luvassa ainakaan ensi viikon aikana, vaikka sää hetkeksi pakastuukin alkuviikosta.