Aatu Kukkosen edustama U17-joukkue finaalissa – Ainoastaan Bulgaria oli Suomea parempi

0
Aatu Kukkonen sekä muu U17-joukkue onnistui Bulgarian EM-karsintaturnauksessa erinomaisesti.

Paimio

LENTOPALLO Paimiolaisen Aatu Kukkosen edustaman alle 17-vuotiaiden poikien lentopallomaajoukkueen EM-karsintaturnaus Bulgarian Sofiassa sujui lopulta yli odotusten. Joukkue raivasi turnauksessa tiensä aina finaaliin asti, jossa isäntämaa Bulgaria oli sunnuntai-iltana parempi lukemin 3–0.

Sitä ennen U17-joukkue oli ehtinyt turnauksessa kaataa muun muassa välierässä maailmanrankingissa viidentenä olevan Serbian, ja tuossa ottelussa myös liberona pelaava 15-vuotias Kukkonen oli parhaimmillaan. Ottelussa hänelle kirjattiin 68 nostoa 86 aloituksesta, eli kovasta pallosateesta huolimatta onnistumisia tuli todella paljon.

Muista turnausvastustajistaan Suomi kukisti Romanian lukemin 3–2. Bulgarialle Suomi hävisi erin 3–0 sekä alkusarjassa että myös finaalissa.

– Kokonaisuutena positiivinen turnaus ehdottomasti. Joukkue kasvoi paljon kentällä ja muutenkin. Opittiin paljon vahvuuksista. Tulemme kokeneempina tästä turnauksesta, joka oli poikien ensimmäinen, kommentoi lentopalloliiton tiedotteessa päävalmentaja Oskar Muurinen .

Seuratasolla Aatu Kukkonen edustaa Raision Loimua.