Kaarinan keskustan kehittämisestä suunnittelukilpailu

0
Esimerkiksi Puntarikatu on yhä melko askeettinen.

KAARINA Kaarina tavoittelee viihtyisää ja houkuttelevaa keskustaa. Uutena keinona keskustailmeen kohentamiseksi on päätetty järjestää yleinen suunnittelukilpailu. Sen kilpailuaika alkoi kuluvan kuun puolessavälissä ja jatkuu ensi vuoden huhtikuun 14. päivään saakka.

Kilpailun tavoitteena on saada aikaan viihtyisä ja houkutteleva keskusta-alue, jossa halutaan asua, yrittää ja tehdä töitä. Samalla haetaan tilamuodostukseltaan, materiaaleiltaan ja mittakaavaltaan inhimillistä asuin- ja työympäristöratkaisua.

Kilpailualue on on kooltaan 39 hehtaaria. Lisäksi kilpailualueeseen liittyy kolme tarkastelualuetta.

Kilpailu ratkeaa elo-syyskuussa 2023.

Muutos jo meneilläänKilpailijoiden tehtävänä on visioida Kaarinan tuleva muutos valtatienvarsialueesta kaupungin keskustaksi, jolla on positiivisen paikan henki.

Kilpailun myötä on tarkoitus jatkaa muutosta kohti kestävämpää ja kauniimpaa rakennettua ympäristöä, jossa on hyvinvointia tukevia kaupunkitiloja.

– Toivomme, että suunnittelu on energia-, asumis- ja liikenneratkaisujen osalta innovatiivista ja monella tavalla kestävää. Lisäksi haluamme, että keskusta säilyy saavutettavana ja tarjoaa monipuolisia palveluita, toteaa kaupunginarkkitehti Taina Riekkinen Kaarinan kaupungin äskettäin julkaisemassa tiedotteessa.

Keskustan kehittämisen tavoitteita on pohdittu yritys- ja asukasfoorumeissa elokuussa 2022.

Avoin, mutta salainenKyseessä on avoin, mutta salainen kilpailu sekä koti- että ulkomaisille osallistujille. Salainen sikäli, että kilpailutyöt jätetään nimimerkillä, ja tekijät selviävät vasta, kun kilpailutyöt on arvosteltu ja palkintosijat päätetty.

Kilpailijoiden toivotaan muodostavan suunnitteluryhmiä, joissa on monipuolisesti asiantuntijoita. Tuomaristoon kuuluu paitsi Kaarinan kaupungin edustajia myös ELY-keskuksen ja Suomen Arkkitehtiliiton nimeämät edustajat.