Korona on nyt tauti muiden joukossa – Koronatyöryhmä lopetti työnsä

0

TERVEYS Varsinais-Suomen koronatilannetta koordinoinut työryhmä lopetti toimintansa. Koronaviruksen ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on laskenut merkittävästi. Viimeisimmän työryhmätiedotteen mukaan tuorein 14 vuorokauden esiintyvyys 100 000:a henkilöä kohden on 32.

– Koronasta on tullut yksi tauti muiden joukossa. Edelleen virus voi aiheuttaa sairaalahoitoa vaativan taudin ihmiselle, mutta ei enää uhkaa koko yhteiskuntaa, sanoo koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja, Tyks sairaalapalvelujen ylilääkäri Mikko Pietilä tiedotteessa.

Koronaan menehtyi iäkkäitä

Vielä joulukuussa kirjattiin vielä 53 kuolemantapausta, joissa menehtynyt oli myös koronapositiivinen. Koko epidemian aikana virus on liittynyt 635 henkilön kuolemaan Varsinais-Suomessa. Menehtyneiden keskimääräinen ikä on ollut 82 vuotta.

Koronapandemia rantautui Suomeen keväällä 2020. Korkein tautiaalto koettiin keväällä 2022.

Kolmena edellisenä vuonna alkukeväästä korona on aiheuttanut epidemia-aallon, ja näin käynee myös tänä vuonna. Oletus on, että tartunta-aalto on kuitenkin pienehkö.

Myös influenssa- ja RS-virusepidemiat ovat laantumassa.

– A-influenssaepidemian huippu saavutettiin vuodenvaihteessa ja RS-virusepidemian huippu loppiaisena. Influenssa-B-löydökset ovat olleet toistaiseksi harvinaisia.

Kolmen eri virustaudin vuoksi esimerkiksi hyvä käsihygienia on edelleen hyvä pitää mielessä.