Kuntsarin vaalikone auki ehdokkaille – ja vaalitorikin tulossa!

0
Kuntsarin vaalitoritapahtuma pidetään viikkoa ennen varsinaista vaalipäivää. Edellisissä eduskuntavaaleissa tapahtuma oli sekä yleisö- että ehdokasmagneetti. Jälkimmäisiä kävi paikalla 29.

Kunnallislehti tekee eduskuntavaalien vaalikoneen yhteistyössä TS-Yhtymän muiden lehtien ja Alma Mediaan kuuluvan Iltalehden ja useiden maakuntalehtien kanssa. Vaalikone avautuu vastaamista varten Varsinais-Suomen vaalipiirissä ehdokkaina oleville henkilöille tiistaina 17. tammikuuta.

Yleisölle vaalikone avataan tiistaina 21. helmikuuta.

Vaalikoneessa ehdokkaat vastaavat noin 20 yhteiseen ja noin kymmeneen Varsinais-Suomen vaalipiiriä koskevaan väittämään. Vaalipiiriä koskevat väittämät liittyvät muun muassa Varsinais-Suomen liikennekysymyksiin ja Saaristomereen.

Yleisölle Kuntsarin vaalikone aukeaa siis tiistaina 21. helmikuuta. Vaalikone auttaa äänestäjiä löytämään itselleen sopivan ehdokkaan.

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta. Varsinais-Suomen vaalipiiristä valitaan kaikkiaan 17 kansanedustajaa eduskuntaan. Valittavista kansanedustajista ainakin osa on uusia, koska kaikki vuonna 2019 Varsinais-Suomesta valitut kansanedustajat eivät ole enää ehdolla.

Vaalitori Paimiossa 25.3.

Kunnallislehti järjestää jälleen Paimiossa lehden toimituksen piha-alueella Vaalitoritapahtuman, jonne kaikki eduskuntavaaleihin ehdokkaita asettaneet puolueet ovat tervetulleita osallistumaan. Kuten aiempienkin vaalien yhteydessä puolueiden paikallisille toimijoille varataan siis maksutta telttapaikat ja ne voivat itse kutsua vaalipiirin alueelta ehdokkaita osallistumaan tapahtumaan. Todennäköisesti ehdokkaita myös nostetaan esiin toimituksen haastatteluissa. Tapahtuma järjestetään siis lauantaina 25.3. ja se on avoinna yleisölle klo 10-14.

Eduskuntavaalit

  • Ehdokashakemukset on jätettävä vaalipiirilautakunnille viimeistään tiistaina 21. helmikuuta.
  • Ennakkoäänestys kotimaassa keskiviikosta 22. maaliskuuta tiistaihin 28. maaliskuuta.
  • Ennakkoäänestys ulkomailla keskiviikosta 22. maaliskuuta lauantaihin 25. maaliskuuta.
  • Vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta. Vaalihuoneistot ovat auki kello 9–20.
  • Varsinais-Suomen tulosiltaa voit seurata kuntsari.fi-verkkosivuilla.
  • Vaalitulokset vahvistetaan keskiviikkona 5. huhtikuuta.Lähde: vaalit