Perjantai ja kolmastoista päivä, mutta suurimmalle osalle Varhan työntekijöitä tili tuli!

0
arkistokuva

VARHA Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ensimmäinen palkanmaksupäivä oli tänään perjantaina ja Varhan viestinnästä kerrottiin puolenpäivän jälkeen, että palkat on maksettu vakituisten työntekijöiden tileille suunnitellusti. Toki yksittäisiä virheitäkin on löytynyt esimerkiksi henkilöillä, jotka uudistuksessa siirtyivät kokonaan uusiin tehtäviin, tai joiden palkkaus on muuttunut. Pääosa henkilöstöstä siirtyi kuitenkin entistä vastaavaan tehtäväänsä.

Noin kolmellakymmenellä henkilöllä löytyi tuoduista tiedoista selkeitä puutteita niin, että palkka olisi jäänyt maksamatta tai ennakonpidätys olisi tehty 60 prosentin mukaan. Näiden henkilöiden palkkatiedot tarkastettiin lähettävästä organisaatiosta, korjattiin Varhan järjestelmään ja palkka saadaan korjattuna maksettua perjantaina.

Pieniä puutteita hyvinvointialueelle siirtyneissä ja tallennetuissa tiedoissa on sisäisessä tarkastelussa löydetty myös lisiin, poissaolotietoihin sekä ammattiliittojen jäsenmaksuihin liittyen. Esimerkiksi tammikuun vuosilomajaksot puuttuvat järjestelmästä osittain. Lisäksi hyvinvointialueelle siirtyneissä jäsenmaksujen lähtötiedoista on löytynyt puutteita.

Nämä verrattain pienet poikkeamat korjataan seuraavissa palkanmaksuissa.

Hyvinvointialueelle siirtyi yli 30 eri organisaatiosta kaikkiaan runsaat 23 000 työntekijää. Vakituista henkilöstöä näistä on lähes 19 000, ja heidän palkkansa maksettiin ensimmäistä kertaa perjantaina 13. tammikuuta. Tavallisesti palkanmaksupäivä on kuun 15., mutta se aikaistui viikonlopun vuoksi perjantaille.

Määräaikaisten palkat ja erillislisät tulevat maksuun kuun viimeisenä päivä.

Jos palkanmaksussa todetaan edelleen suurempia puutteita, korjattu palkka maksetaan mahdollisimman pian, vakuutetaan Varhan viestinnästä.