Piia Koriseva nähdään kisaamassa Diilissä: Hirmu mielenkiintoinen matka!

0
kuva: Nelonen media

PAIMIO

Paimiolainen Piia Koriseva , 50, nähdään maaliskuussa neloskanavalla alkavassa bisnesrealitysarja Diilissä. Diili alkaa 6.3. ja jatkuu toukokuulle, jolloin selviää voittaja.

– Hirmu mielenkiintoinen matka se oli. Ja rankka. Vaikka olen paljon kaikenlaista tehnyt, niin kyllä se oli melkoinen mylly ja prässäsi meitä kilpailijoita, kuvailee Piia, joka ensimmäisissä sarjan osallistujauutisissa oli yllättäen merkitty salolaiseksi.

– Heti laitoinkin sinne viestiä, että mistä tämä nyt tuli, väärä kaupunki!

Kompromisseja, lehmän hermoja

Diili kuvattiin viime syksynä ja vilkkaalle Piialle salaisuudessa on ollut pitelemistä. Tai ei oikeastaan, sillä salassapito kuului asiaan. Myös läheiset onnistuivat pitämään tiedon salassa.

– Mutta silloin oli kieltämättä vaikeaa, kun kuvaukset oli menossa ja täytin viisikymmentä, enkä oikein voinut kenellekään kertoa, että missä olen ja miksi.

Kokemuksesta hän kertoo, että kun kisaamassa on joukko persoonia ja johtajatyyppejä, niin kompromisseja joutui tekemään.

– Sitä ei ehkä telkkarissakaan näe, miten tiukkoja myös kaikki aikataulut olivat.

Ja jokaisen tehtävän edessä on aina tavallaan armoton tilanne.

– Ei yhtään tiennyt mitä tuleman pitää.

Kun kuvaukset päättyivät, Piia sanookin olleensa todella puhki. Hän oli kisaajista vanhin ja sanoo, että häntä auttoi kisassa iän ja moninaisten töiden tuoma kokemus.

– Olen aina sanonut, että mulla on lehmän hermot ja nyt ne kyllä tuli käyttöön.

Miltä se tuntuu, kun Jaajo osoittaa jotakuta ja sanoo, että “saat potkut”?

– No osasin ajatella, että tämä on kuitenkin kilpailu ja leikkiä. Mutta niissä tilanteissa oli ikävä olla, kun kaikki olivat väsyneitä ja kaikkensa antaneita, ja joutui kommentoimaan toisen tekemisiä. En ole millään muotoa sellainen ihminen, että olisi tarve osoittaa toisen heikkouksia, ja se oli ehkä vaikeinta.

– Mutta kyllä meillä oli ihana porukka ja kun kuvaukset päättyivät purimme kokemusta porukalla pohjoisessa ja me -henkeä kyllä löytyi.

Piia Koriseva on työurallaan tehnyt vaikka ja mitä: toiminut mm. radiotoimittajana ja -tuottajana, TV-juontajana, koreografina, vaatemyyjänä, personal trainerina ja operatiivisena johtajana. Nyt edessä on tavallaan paluu juurille, kun torstaina hän aloittaa radiokanava Auran Aalloilla iltapäiväjuontajana. Sen lisäksi kevääseen on buukattu paljon stand up- hyvinvointiluentoja.

FAKTA

Diilissä kisaa jälleen joukko bisneksentekijöitä ja kunnianhimoisia osaajia paikasta start up -yrittäjä Jaajo Linnonmaan yritysimperiumin operatiivisena johtajana. Mukana on 16 kilpailijaa, joista osaa Linnonmaa oli itse valikoimassa kisaan mukaan. Hän myös on edelleen Diilin pomo, ja apuna ovat tutut Toni Lähde sekä Nora Fagerström.

Ohjelmaesittelyssä sanotaan, että kisaajien kohtaamat tehtävät ovat aiempaa isompia ja näyttävämpiä. Uudella kaudella tullaan näkemään yksi Suomen Diili-historian suurimpia tuottoja sekä vastapainoksi myös kaikkien aikojen huonoin tulos. Kausi on myös aiempaa pidempi, kilpailijoita on enemmän ja jokaisen osaaminen ja voitontahto on kovalla tasolla.

Muut uudet Diili-kilpailijat ovat: rakennusmestari (ja vuoden 2021 Miss Suomi -kisojen 1. perintöprinsessa) Emmi Suuronen, hotellinjohtaja (ja ex- MasterChef-kilpailija) Aki Keskitalo, juristi (ja ex-jääkiekkoilija) Aleksi Haukijärvi, markkinointitiimin vetäjä Anna Knihti, projektipäällikkö Anni Tele, yrittäjä (Jengi viihtyy -podcast) Atte Salminen, sijoitusneuvoja Emma Riihiniemi, myynnin esimies (ja intohimoinen koripallomies, mukana Suomen Koripallomaajoukkueen Kannattajat Ry:n toiminnassa) Janne Virtanen, aluemyyntipäällikkö (toiminut myös jääkiekkotuomarina) Jari Tiippana, tapahtuma-alan yrittäjä (ja aiemmin mukana Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa) Mikko Almgren, myyntineuvottelija Nico From, yrittäjä (kymmenen erilaista tutkintoa) Tiina Räisänen, aluepäällikkö Vili Värtinen, mainostoimistoyrittäjä Vijami Harjuniemi sekä sales executive Wenla Väärälä.

nelonen.fi