Salvelan kartanosta on tehty neljä tarjousta – Huutoaikaa jäljellä 30 päivää

0
Salvelan kartanon helmikuinen huutokauppa näytti hyvältä. Nyt sitä ollaan perumassa.

Huutokaupat- nettisivustolla myynnissä olevasta Salvelan kartanosta on tähän mennessä jätetty neljä tarjousta. Korkein tarjous on nyt 101 370 euroa, ja kaikki neljä tarjousta ovat eri taholta.

Aikaa huutokaupalla toki vielä on yli 30 päivää. Kertanoston pitää olla 685 euroa.

Ruotsin myöhäiskaroliinista kartanoarkkitehtuuria muistuttava kartano on rakennettu vuonna 1919 Turun rakennustoimiston piirustusten mukaan. Se on kaksikerroksinen ja siinä on mansardikatto. Alemmassa kerroksessa on hallin ja keittiön lisäksi 11 huonetta ja yläkerrassa kuusi huonetta ja hallitila.

Piikkiön kirjaston, kunnanvirastona ja sitten myöhemmin päiväkotina palvellut Salvelan kartano on mäen päällä, Piikkiön koulukeskuksen vieressä. Piikkiön kunnalle tila siirtyi 1900-luvun puolivälissä.

Kartanorakennus on suojeltava. Tilaa kartanossa on noin 1084 neliötä sekä noin hehtaarin suuruinen määräala. Alue on kaavassa osa hallinto- ja virastorakennusten korttelia. Rakennuksessa on öljylämmitys. Vuonna 2021 lämmitysöljyn kulutus oli 17883 litraa.

Kartanossa on esittely ensi maanantaina 16.1. klo 15-17. Huutokaupat. com -sivustolle on tällä viikolla lisätty päivitetyt pohjapiirrokset.