Kristillisdemokraatit esittelivät vaaliohjelmaansa Paimiossa – “Moni asia on rempallaan vaikka miljardivelkaa on otettu”

0
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah tapasi Paimion S-Marketin edustalla ihmisiä ja keskusteli tulevien vaalien kärkiteemoista pitkään ohilkulkijoiden kanssa. Essayah asui 2000-luvun alussa pitkään myös itse Paimiossa.

Paimio

Kevään eduskuntavaaleja kohti terhentyvät puolueet tuntuvat vaalilupauksissaan korostavan enemmän tai vähemmän kolmea samaa kärkiteemaa: leikkauksia, pieniä veronkorotuksia ja talouskasvua. Toki keinot tavoitteiden saavuttamiseksi seuraavan nelivuotiskauden aikana ovat puolueiden kesken erilaisia, ja oman visionsa puheenjohtajansa Sari Essayahin suulla esitteli Paimiossa lauantaina kristillisdemokraatit.

Leikkauskohteina esiin nousivat niin ansiosidonnainen päiväraha kuin asumistukikin.

– Ansiosidonnainen päiväraha pitää uudistaa niin, että päivärahaa saisi edelleen yhtä pitkään kuin nytkin, mutta raha porrastettaisiin neljään jaksoon. Niin, että korvaussumma pienenisi, mitä pidempään ansiosidonnaista päivärahaa on saanut. Lisäksi päiväraha tulisi avata kaikille, kunhan vain työttömyysturvaehto täyttyy, Essayah linjasi.

Asumistuki syö tällä hetkellä valtion kassasta noin kaksi miljardia euroa vuodessa, ja merkittävä osa siitä valuu isoissa kasvukeskuksissa vuokranantajien taskuun. Se ei ole Essayahin mukaan oikea suuntaus.

– Pitäisi olla varallisuusehto, että tukea voi saada. Opiskelijoiden asumistukikysymyksessä tehtiin Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikana äkkiä muutos, koska opiskelijat eivät enää oikein tahdo asua kimppakämpissä ja soluasunnoissa. Se muutos ei ole ollut ihan toimiva.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah tapasi Paimion S-Marketin edustalla ihmisiä ja keskusteli tulevien vaalien kärkiteemoista pitkään ohilkulkijoiden kanssa. Essayah asui 2000-luvun alussa pitkään myös itse Paimiossa.

Uusi paikallisesti tuttu ehdokas

Kansanedustajaksi vuonna 2003 noussut ex-paimiolainen Essayah tapasi muiden kristillisdemokraattien kanssa paimiolaisia lauantaina S-Marketin edustalla. Kolmannen kauden kansanedustajalla ja entisellä Euroopan parlamentin jäsenellä oli aito huoli siitä, mihin Suomi on velkaantumisen kanssa ajautumassa.

– Jos me ei tätä talouden pohjaa saada tervehdytettyä, niin eihän meillä ole kohta näitä samoja hyvinvointipalveluja. Moni asia on rempallaan vaikka miljardivelkaa on otettu. Ei voi sanoa, että ne rahat olisivat menneet ihan oikeisiin kohteisiin.

Puolue esitteli Paimiossa myös uuden paikallisesti tutun kansanedustajaehdokkaan, kun Paimion seurakunnan diakoni, salolainen Marika Hietanen ilmoittautui ehdolle. Virallisesti ilmoitus oli tehty jo torstaina, mutta lauantaina paikallinen nimi julkistettiin ensi kertaa virallisesti.

Paimion seurakunnan diakoni Marika Hietanen (kd.) on huolissaan ihmisten hyvinvoinnista ja siitä, millä eväin Suomi pysyy hyvinvointivaltiona myös jatkossa.

Hän jakoi saman huolen tulevaisuudesta Essayahin kanssa.

– Tällä hetkellä ihmisten toimeentulo aiheuttaa huolta. Onko meillä tätä nykyistä hyvinvointiyhteiskuntaa enää pian olemassa, jos jatkamme samaan malliin? Ihmisten kasvava huoli tulee vastaan yhä useammin ihan päivittäisessä työssä, hän sanoi.

Sitä huolta hän haluaa olla viemässä eteenpäin myös kansanedustajana.

– Kristittynä ihmisenä ajattelen myös, että jos minua pyydetään asettumaan ehdolle tällaiseen vastuulliseen tehtävään, on kyse myös tietynlaisesta johdatuksesta. Haluan antaa äänen äänettömille, Hietanen muotoili.

Kristillisdemokraattien vaaliteltta houkutteli lauantai-iltapäivän auringonlaskussa paikalle mukavasti ihmisiä.