Hakalle arvokas piste Naantalista

0
Haka on kohdannut VG-62:n lukemattomia kertoja. Aika usein VG on ollut parempi. Mutta ei aina. Lauantai-iltana Haka oli lähellä yllättää (arkistokuva).

PAIMIO

Pudotuspelit lähenevät, ja tunnelma tiivistyy. Jääkiekon II-divisioonan kuutoslohkon runkosarjaa pelataan vielä tällä ja ensi viikolla, mutta sitten siirrytään playoff-mittelöihin.

Paimion Haka on viime aikoina osoittanut selkeitä piristymisen merkkejä. Viime lauantaina Haka oli yllättää lohkon kärkisijaa suvereenisti hallitsevan Naantalin VG-62:n.

Ottelu eteni voittomaalikilpailuun saakka, jossa VG-62 oli niukasti parempi maalein 3–2. Koko ottelun loppunumerot naantalilaisten hyväksi 6–5 (0-3, 3-1, 2-1, 0-0, 1-0).

Paimiolaiset olisivat tarvinneet kipeästi voiton, mutta yksikin sarjapiste tuli tarpeeseen.

Ja olihan vastus kova. VG on hävinnyt tällä kaudella vain kerran, silloinkin jatkoajalla.

Yhtä kaikki Naantalin-reissu antoi Hakalle itseluottamusta runkosarjan tärkeisiin viimeisiin otteluihin.

Kivikova Kivinen


Haka sai VG:tä vastaan erinomaisen alun. Avauserän puoleenväliin tultaessa Miro Kivinen oli iskenyt maalin yli- ja alivoimalla, ja aivan erän lopulla Waltteri Saaristo vei Kivisen syötöstä Hakan jo 0-3 johtoasemaan.

Myös toisen erän alkupuolisko sujui paimiolaisittain mukavissa merkeissä. Miro Kivinen tälläsi päivän kolmannen maalinsa ajassa 24:56. Huiman 0-4 johdon myötä tunnelma Haka-aitiossa alkoi olla jo varsin valoisa.

Naantalin hallissa vierasjoukkueen olo on kuitenkin aurinkoinen yleensä vain hetken.

Ensimmäisen kavennusmaalinsa VG-62 teki erän puolessavälissä. Toisen 37. minuutilla ja kolmannen ajassa 38:24. Maalintekijöinä Kaarlo Kopiloff , Ossi Savolainen ja Kopiloff toistamiseen.

Erätauko tuli paimiolaisten kannalta sopivaan aikaan.

Savolainen taas…


Myös kolmanteen erään VG rynnisti rajusti. Naantalilaisten kärkihyökkääjä Savolainen laukoi illan toisen maalinsa, kun erää oli kulunut runsaat seitsemän minuuttia: tilanne tasan 4-4.

Kaikki oli kuitenkin yhä mahdollista, ja Hakakin alkoi saada rivejään kuntoon.

Tasatilanteessa edettiin noin yhdeksän minuuttia, kunnes ajassa 55:55 naantalilaiset siirtyivät ensimmäisen kerran johtoon. Maalintekijänä Miko Lahti .

Alkoi jo uhkaavasti näyttää siltä, että Haka jää pisteittä. Niin ei onneksi käynyt.

Atte Sillanpään viimeisen minuutin maali pelasti Hakan pinteestä. Syöttäjänä Henri Räty.

Jatkoajan jäätyä maalittomaksi oli edessä voittolaukauskisa. Siinä nähtiin onnistumisia ja epäonnistumisia puolin ja toisin.

Kisan voittomaalin ja samalla niitin Hakan voittohaaveille laukoi Jussi Sipponen VG-62:n neljännellä yrittämällä. Hakalle jäi vielä yritys, mutta se ei tuottanut tulosta.

Runkosarja pakettiin


Hakalla on edessään kaksi kauden tärkeintä runkosarjapeliä. Niiden pohjalta ratkeaa lohkon peräpään järjestys ja samalla se, mikä joukkue jää ulos pudotuspeleistä.

Luvian Kiekko 82 pitää lohkossa perää. Haka on toiseksi viimeisenä tasapisteissä Salon Kiekkohaiden kanssa, viisi pistettä Luviaa edellä.

Teoriassa LuKi voi vielä ajaa sekä Hakan että Kiekkohaiden ohi, mutta luultavaa se ei ole.

Ensi lauantaina Haka kohtaa kotijäällään Kiekkohait. Yhdelläkin lisäpisteellä Haka lienee playoffseissa, mutta voittoa taatusti haetaan.

Sillä tuskinpa ketään houkuttelee kohdata playoff-avauksessa lähes voittamatonta VG:tä.

Iso peli siis Paimiossa ensi lauantaina. Kuten myös sitä seuraavana lauantaina, jolloin runkosarja päättyy Paimion paikallisderbyyn PKS-Haka.

Molemmat pelit alkavat kello 17.30.