“Kahden päivän tanssit vaativat myös kahden päivän juhlat” – Paimion lukion wanhat laittoivat jalalla koreasti: Katso kuvat ja video!

0
Peetu Pelkonen ja Saara Kujala muodostivat yhden kymmenistä tanssipareista.

Paimion lukion wanhojen, eli toisen vuoden opiskelijoiden vanhojen tanssirupeama starttasi torstaina kahdella vanhemmille, sukulaisille ja tuttaville suunnatulla näytöksellä. Tuttujen tanssien huipennukseksi nähtiin myös vanhojen itse sovittama tanssi, jolla oli tänä vuonna mittaa kymmenen minuuttia ja jonka kliimaksina Paimion koulukeskuksen ykkössali sai haukkoa henkeä: kesken tanssin yksi opiskelijoista tempaistiin komeaan ilmalentoon väkijoukon keskellä.

– Meidän oman tanssin erikoisuutena on varmasti yksi aika haastava ja näyttävä nosto. Sen voi ainakin erikseen mainita, lupasi yhtenä tanssin suunnittelijoista toiminut Saara Käkönen.

Käkösen tanssipari Arttu Rauhanen tuumi, että vaikein tansseista oli wienervalssi, ja tuohon ajatukseen yhtyivät myös tanssitoverit Eelis Aarnio ja Emmi Ranta.

– Siinä on niin paljon pyörimistä, että haastetta kyllä riittää, Rauhanen hymyili.

Mukavimmaksi tanssiksi vanhat arvioivat perinteikkään fireman’s dancen.

Kahden päivän pirskeet

Vanhat esiintyvät vielä huomenna kahdesti koululaisille, jonka jälkeen edessä on kahden päivän juhlat.

– Perjantaina mennään koko porukalla Sauvon Kalliorantaan, ja lauantaina jatketaan sitten laivaristeilylle. Kahden päivän tanssit vaativat myös kahden päivän juhlat, Käkönen hymyili.

Toisinaan sopivan puvun löytäminen voi tuottaa haasteita ennen tärkeää päivää, mutta ainakin Paimion lukion miehille valinta on tehty helpoksi: frakin saa vuokrattua yhteisen frakkipalvelun kautta niin halutessaan.

– Se meni aika kätevästi, ei tarvinnut jännittää, Eelis Aarnio tuumi.

– Minä unohdin täyttää tilauslomakkeen, joten piti vuokrata puku muuta kautta. Hyvin ehti silti, eikä kiirettä tullut, jatkoi puolestaan Arttu Rauhanen.

Myös Emmi Ranta ja Saara Käkönen saivat pukunsa hyvissä ajoin, joskin Käköselle pientä lisäjännitystä aiheutta tammikuinen idea puvun vaihtamisesta.

– Minulla oli jo puku valmiina, mutta sitten se ei enää oikein tuntunutkaan hyvältä. Tilasimme uuden puvun, joka ehti perille kuitenkin jo pari viikkoa sitten. Ei siis mitään hätää, vaikka tammikuussa vähän vielä jännittikin.

Saara Käkönen ja Arttu Rauhanen.
Peetu Pelkonen ja Saara Kujala.

Ykkössalissa oli tuttuun tapaan täyttä sekä permannolla että myös yleisölehtereillä.

Peetu Pelkonen ja Saara Kujala olivat tanssiparina.
Saara Käkösen ja Arttu Rauhasen tyylinäyte omassa tanssissa.
Oman tanssin aikana miehet ja naiset olivat jakautuneina omiin ryhmiinsä.
Vanhojen oma tanssi kesti kymmenkunta minuuttia ja sisälsi muun muassa näyttävän noston.

Wienervalssin pyörteissä.
Vaikka wienervalssi koettiin hankalana, sujuivat pyöritykset Paimion lukion vanhoilta hyvin.
Wienervalssi koettiin keskimäärin hankalimmaksi tanssiksi.
Vanhat esiteltiin tuttuun tapaan pari kerrallaan yleisölle ennen esityksen alkua.