Kilpailu Salvelan kartanosta huipentui kahden megahuutajan mittelöön – Kahden viimeisen tunnin aikana summa kipusi yli 470 000 euroon

0

Huutokaupat.com-nettisivustolla myynnissä olleesta Salvelan kartanosta huudettiin lopulta  470 470 euroa. Huutokauppa päättyi keskiviikkona iltapäivällä noin kello 17.30. Kartanosta muodostui viimeisen kahden huutotunnin aikana hurja kilpailu kahden huutajan välille, ja kokonaisuuden hinta nousi tuossa ajassa runsaasta 200 000 eurosta yli 470 000 euroon.

Täysin varmaa Kaarinan kaupungin omistaman Salvelan kartanon siirtyminen uudelle omistajalle ei huutokaupan voitosta huolimatta ole, sillä kaupungin toimivaltainen viranomainen pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjous. Lopullinen tarjottu korkein kauppahinta edellyttää Kaarinan kaupunginhallituksen hyväksyntää ja erillistä myyntipäätöstä.

Ruotsin myöhäiskaroliinista kartanoarkkitehtuuria muistuttava kartano on rakennettu vuonna 1919 Turun rakennustoimiston piirustusten mukaan. Se on kaksikerroksinen ja siinä on mansardikatto. Alemmassa kerroksessa on hallin ja keittiön lisäksi 11 huonetta ja yläkerrassa kuusi huonetta ja hallitila.

Piikkiön kirjaston, kunnanvirastona ja sitten myöhemmin päiväkotina palvellut Salvelan kartano on mäen päällä, Piikkiön koulukeskuksen vieressä. Piikkiön kunnalle tila siirtyi 1900-luvun puolivälissä.

Kartanorakennus on suojeltava. Tilaa kartanossa on noin 1084 neliötä sekä noin hehtaarin suuruinen määräala. Alue on kaavassa osa hallinto- ja virastorakennusten korttelia. Rakennuksessa on öljylämmitys. Vuonna 2021 lämmitysöljyn kulutus oli 17883 litraa.