Kirjanpainaja päätyi avainten haltijaksi – Mauno Katava on toiminut Vistan koulun vahtimestarina jo lähes 30 vuotta

0
Mauno Katava on ollut Vistan koulun iltavahtimestari vuodesta 2017.

Paimio

Vistan koulun oppilaiden yhtenä Uutisten Viikon tehtävänä oli haastatella jotakuta koulun henkilökuntaan kuuluvaa. Haastatteluun päätyi Mauno Katava, Vistan koulun vahtimestari. Katavalta kysyttiin muun muassa, millaista on koulun vahtimestarin työ ja mikä siinä on parasta?

Miten päädyit nykyiseen ammattiisi?

– Se oli niin sanotusti vapaaehtoinen pakko. Aiemmin olin tehnyt teknisen puolen mittaustöitä. Koulukeskuksesta puuttui vahtimestari ja minun ajateltiin olevan paras henkilö siihen työhön. Ajattelin, että voihan tuota kokeilla.

Millaisen koulutuksen työsi vaati?

– Vahtimestarin työ ei vaatinut erikseen koulutusta, yleistietämys riitti. Koulutukseltani olen kirjanpainaja.

Kuinka pitkään olet tehnyt työtä?

– Tulin koulukeskukselle vuonna 1994. Ensimmäiset noin 20 vuotta toimin koulun iltavahtimestarina. Vuonna 2017 aloitin nykyisen työni.

Mitä kuuluu työnkuvaasi?

– Työni on pitkälti yleistä palvelua. Toimenkuvaani kuuluu myös esimerkiksi tarvike- ja kirjatilauksista huolehtiminen. Avaimet koulun eri tiloihin ovat minun hallussani.

Mikä on työssäsi parasta?

– Siihen on helppo vastata: ihmiset.

Mitä muita töitä olet tehnyt urasi aikana?

– Olen soittanut bändeissä. Soitin esimerkiksi tanssiorkesterissa, mutta rockbändi on ollut se tärkein.

Teksti ja kuva: Vistan koulun oppilastoimitus, joka avusti Kunnallislehteä Uutisten Viikolla 30.1.-3.2.2023. Toimitukseen kuuluivat Laura Metsälä (8A), Pinja Tranberg (9D) ja Inkeri Tuominen (8D)