Kokoomus-kojulla kosteat tunnelmat – ”Pieni kansa ja vaikea aika, sopua tarvitaan”

0
Enimmäkseen ihan tavallista jutustelua. Pitkälti niissä merkeissä puoluejohtajatkin jalkautuvat äänestäjien ja tukijoukkojensa pariin. Kuvassa Petteri Orpo Kaarinan S-marketin pihamaalla viime sunnuntaina iltapäivällä.

KAARINA

Kiinnostus eduskuntavaaleja kohtaan kasvaa kaiken aikaa. Varsinaisesta vaalikuumeesta ei kannata vielä puhua, mutta ehkä sellainenkin ilmiö nostaa kevään kuluessa päätään.

Varsinais-Suomeen on toivottu viime viikkoina lunta, ja sitä on myös saatu. Toiveissa ei kuitenkaan ollut ihan sellainen kostea ja sakea pyry, joka osui kohdalle viime sunnuntaina iltapäivällä Kaarinassa.

Kaarinan S-marketin edustalle pystytetyn Kokoomuksen vaalikatoksen liepeillä riitti säästä huolimatta kuhinaa. Olihan kampanjointia vetämässä itse puolueen varsinaissuomalainen puheenjohtaja Petteri Orpo . Rinnallaan hänellä oli viikonlopun aikana koko joukko muita varsinaissuomalaisia Kokoomus-ehdokkaita.

Sunnuntaina Kokoomuksen kiertue-ohjelmassa olivat Kaarinan lisäksi Parainen aamupäivällä ja Neste Paimio puolenpäivän kieppeillä. Kävijöitä oli kaikilla paikkakunnilla ”mukavasti”, jos kohta mitään joukkohysteriaa ei koettukaan.

Pieni kansa,

vaikea aika – sopua tarvitaanPetteri Orpo, sinulla on takanasi jo aika monet eduskuntavaalit. Minkälaisessa ilmapiirissä ja tunnelmissa Suomi nyt mielestäsi valmistautuu vaaleihin?

– Tuntuu, että tunnelma on jossain määrin kireämpi kuin muutamissa edellisissä eduskuntavaaleissa. Se ilmenee muun muassa siten, että keskusteluja käydään aikaisempaa kiivaammin paitsi sosiaalisessa mediassa myös eduskunnassa.

– Kärjistykset tuntuvat monesti melko turhilta. Varsinkin kun tiedetään, että yksituumaisuus on Suomen vahvuus. Pieni kansa ja vaikea aika. Sopua tarvitaan.

Orpo ymmärtää kuitenkin, että monesti kärjekkyyden taustalla on ihan aitoja huolenaiheita.

– Tällä hetkellä huolta aiheuttavat muun muassa ulkoinen ja sisäinen turvallisuuden tunne. Julma hyökkäyssota Ukrainassa ja katujen lisääntynyt turvattomuus muutamissa Suomen isoimmissa kaupungeissa.

– Myös Suomen velkaantuminen huolestuttaa monia, hän lisäsi.

Kokoomus haluaa Tunnin junanHuolta kansalaisissa aiheuttavat myös henkilökohtainen toimeentulo. Esimerkiksi asuntolainojen korot, ruuan hinta ja energian kustannukset.

– Sähkön hinta on nyt onneksi palaamassa hyväksyttävälle tasolle. Ja liikennepolttoaineiden hintojen nousu on pysähtynyt, Orpo totesi.

Liikenteestä puheen ollen, onko Kokoomus yhä varsinaissuomalaisille tärkeän Tunnin junan takana?

– Kokoomus tukee edelleen täysillä Tunnin juna -hanketta. Se on satsaus tulevaisuuteen ja tuo elinvoimaa paitsi Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakuntiin myös yksittäisiin radanvarren kaupunkeihin ja kuntiin, Orpo totesi.