Minne suuntaat peruskoulun jälkeen? Ammatilliseen koulutukseen, lukioon vai onko mielessä muuta? Vistan koulun oppilastoimituksen haastattelussa kaksi 9.-luokkalaista

0
Lotta Koli on kiinnostunut matkailualasta.

Kevään 2023 perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika on 21.2.–21.3.2023. Uutisten Viikolla Kunnallislehteä avustanut Vistan koulun oppilastoimitus haastatteli kahta 9.-luokkalaista, jotka ovat suuntaamassa ensi syksyksi toisen asteen opintojen pariin.

9A-luokkaa käyvältä Lotta Kolilta ja 9E-luokkaa käyvältä Joakim Puumalaiselta kysyttiin muun muassa heidän haaveammateistaan ja jatko-opinto suunnitelmistaan.

Minne aiot hakea yhteishaussa ja miksi?

Lotta: Turun ammatti-instituuttiin matkailualalle. Ala kiinnostaa minua eikä opiskelumahdollisuutta löydy Paimiosta. Kaipaan myös vaihtelua paikkaan.

Joakim: Olen suunnitellut hakevani TSYKin (Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion) luonnontiedelinjalle. Olen aina ollut kiinnostunut luonnosta ja luonnontieteistä.

Millaisia ajatuksia sinulla on tulevista opinnoista?

Lotta: Odotan opintoja innostuneena ja mielenkiinnolla.

Joakim: Odotan innolla tulevia opintoja. Toivon, että opiskelu on yhtä mielenkiintoista kuin tähänkin mennessä.

Mikä on haaveammattisi?

Lotta: Minua kiinnostaa matkailuala ja erityisesti lentoemännän ja järjestyksenpitoon liittyvät työt joita voisin tehdä laivalla.

Joakim: Jotain luonnontieteisiin liittyvää olisi mukava tehdä. Esimerkiksi biologin ammatti kiinnostaa.

Mihin kesätöihin? Miksi?

Lotta: S-ryhmän tienaa ja tutustu -kahden viikon jakso, koska kerään rahoja ulkomaan reissua varten.

Joakim: Aiemmin olen ollut Paimion Santalassa töissä. Katsotaan, jos pääsisin sinne uudelleen. Toisaalta olisi mukavaa päästä Paimion kaupungille kesätöihin. 4H:n kautta on myös todennäköisesti töitä saatavilla.

Teksti ja kuvat: Vistan koulun oppilastoimitus, joka avusti Kunnallislehteä Uutisten Viikolla 30.1.-3.2.2023. Toimitukseen kuuluivat Laura Metsälä (8A), Pinja Tranberg (9D) ja Inkeri Tuominen (8D)