Nyt malttia hiihtolomaliikenteessä: Viikonlopuksi povattu jopa 20 senttiä lunta

0
Nähtäväksi jää, onko maisema Paimion katukuvassa viikonlopun jäljiltä samanlainen kuin viime vuonna tammikuun lopun Valtteri-myrskyn jälkeen.

Niin Peimarin seudulla kuin koko Eteläisessä Suomessa on luvassa melkoinen lumimyräkkä tulevana viikonloppuna.

Paimioon, Kaarinaan ja Sauvoon on luvattu tuoreimmissa sääennusteissa jopa 15-20mm sadetta kahden seuraavan vuorokauden aikana. Jos sade on pääsääntöisesti lunta, voi lumipeite sunnuntai-iltapäivään mennessä seudulla olla jopa 20 senttimetrin luokkaa.

Suurimmat lumisadekertymät painottuvat Ilmatieteen laitoksen tiedotteen mukaan lähelle rannikkoa.

Säätilanne on otollinen tykkylumen muodostumiselle. Runsas lumisade kertyy etenkin Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa puihin ja aiheuttaa mahdollisesti paikallisia vahinkoja ja myös sähkökatkoksia lauantaiaamusta alkaen.

Huono ajokeli ja Etelä-Suomen talvilomaliikenne lisäävät liikenneonnettomuuksien todennäköisyyttä sekä lauantaina että sunnuntaina. Sunnuntaina lumisade vähitellen heikkenee, mutta kylmenevä sää lisää liukkautta liikenneväylillä.