Pääkirjoitus: Kevättä kypärässä

0

Enoleennen eilistä päivää onnistunutvielä yhdelläkään jääkiekon sarjakaudella tavoittamaan puhelimitse II-divisioonan kuutoslohkon sarjavastaavaa.Mutta maanantaina se onnistui. Kohtelias herrasmies soitti takaisinpäin.

Enää ei tarvitse kirjoittaasarjasysteemistä arvailujen ja oletusten pohjalta..

Kakkosen pudotuspelien ottelupareja joutuu välillä kirjaimellisestikin etsimään suurennuslasin kanssa. Onneksi työkaveri on Internet-maailmassa sen verran meikäläistä fiksumpi, että löysi myös kirjallista tietoa ottelupareista ja päivämääristä.

Ettei mennyt ihan arvailuksi.

Kunnallislehden tuore tieto on joka tapauksessa se, että kaikki kuutoslohkon ”viivan” yläpuoliset kahdeksan joukkuetta pelaavat keskenään pudotuspelejä. Tuossa porukassa ovat myös Paimion joukkueet.

Kiekkoseura lähtee pudotuspeleihin sarjataulukon sijalta viisi ja Haka sijalta seitsemän.

PKS saa ensimmäiseksi playoff-vastustajakseen Chiefsin Turusta ja Haka RNK Hocin Raisiosta. Paimiolaisjoukkueet aloittavat pudotuspeliurakkansa vierasjäillä kuluvan viikon torstain myöhäisiltana.

Sarjaohjelman mukaan sekä PKS:llä että Hakalla on kotiottelu ensi lauantaina.

PKS kohtaa Chiefsin kotijäällään kello 17.30 alkavassa ottelussa. Hakan ottelun alkamisaika ei vielä eilen ollut tiedossa. Kunnallislehti kertoo alkamisajan viimeistään perjantaina.

Kolmannet ottelut tarvittaessa sunnuntaina vieraskentillä.

Ei näitä vastustajia kannata ainakaan vähätellä. Chiefs ja RNK ovat lohkon ainoat joukkueet, jotka ovat kyenneet kauden aikana kaatamaan – tosin äärimmäisen täpärästi – Naantalin VG-62:n. Naantali on nytkin lohkon ykkössijalla, kun ryhdytään tosissaan pelaamaan maineesta ja kunnista.

Mammonasta ei tällä sarjatasoilla pelata lainkaan, jos kohta yleisömäärät ovatkin nousussa koronasynkkyyden jälkeen. Paimion hallissa oli lauantain paikallis-derbyssä pitkälti neljättäsataa katsojaa.

Paimiolaisjoukkueista PKS taisi pelata runkosarjassa toistaiseksi parhaan kautensa. Joukkue todellakin mennyt eteenpäin. Voimaa, nopeutta ja taitoa on huomattavasti enemmän kuin alkuaikoina. Siitä kertoo sijoittuminen runkosarjassa viidennelle sijalle, vain parin pisteen päähän nelossijasta.

Hakalle kausi on ollut vaikeampi, mutta runkosarjan päättyessä kuitenkin vahvasti nousujohteinen. Hieman vajaillakin kokoonpanoilla on saatu tulosta aikaan.

Ensimmäinen virallinen kevätkuukausi alkaa huomenna keskiviikkona. Tästä saattaa tulla paimiolaisittain vertaansa vailla oleva kiekkokevät.