Paikalliskiekkoa parhaasta päästä: PKS oli lauantaina ohjaksissa, mutta Haka kiri loppusuoralla ohi

0
Halli oli taas täysi.

PAIMIO

Paimiolaiset ovat jääkiekon suhteen koko lailla etuoikeutettuja. Etenkin kun otetaan huomioon kaupungin väkiluku.

Paimiossa on kaksi mainiota II-divisioonan jääkiekkojoukkuetta ja paikallis-derbyjä parin kuukauden välein. Lieneekö Suomessa toista tällaista pikkukaupunkia.

Yleisökin on asian suhteen jo varsin hyvin hereillä. Viime lauantain PKS-Haka -paikallis-derbyn yleisömäärä oli hulppeat 324.

Ja pudotuspelit ovat vasta alkamassa.

Lauantaina Paimiossa nähtiin erittäin hieno paikalliskamppailu. Kenties yksi parhaista tähän saakka. Varsinkin avauserä oli kontrolloitua ja tyylikästä jääkiekkoa, jossa virheet olivat minimissä ja jolla pystytään menestymään myös playoffseissa.

PKS-luistimissa oli virtaa

Avauserässä Haka oli ehkä aavistuksen verran kotiotteluisäntä PKS:ää pirteämpi joukkue. Kiekkoseura vei kuitenkin erän nimiinsä lukemin 1-0.

PKS pelasi ylivoimaa, kun puolustaja Mikko Lehtisen keskikorkea siniviivalämäri painui verkkoon Haka-maalissa koko illan mainiosti torjuneen Tomi Viitasen kilpikäden puolelle.

Toisessa erässä miehistöltään vähälukuisempi Haka oli selvästi ottava osapuoli.

Maalittomuus tuntui koettelevan vihreäpaitaisten itseluottamusta. PKS puolestaan uskalsi hyökätä hyvällä jalalla vapautuneesti ja ennakkoluulottomasti.

Keltapunaisilla ei ollut pudotuspelien suhteen samanlaisia paineita kuin Hakalla, joka välttämättä tarvitsi ottelusta ainakin yhden sarjapisteen.

Kakkoserässä Hakalle vihellettiin muutamia hiukan kevyen tuntuisia jäähyjä, mutta PKS kykeni ottamaan ohjat haltuunsa myös tasakentällisin.

Erää oli pelattu runsaat 6 minuuttia, kun PKS:n Jesse Vahtera sai oikeaan laitaan napakan syötön Elias Ruohomäeltä . Hyvässä vauhdissa ollut Vahtera niittasi kiekon jääkylmästi etukulmasta sisään.

Sillanpäät ottivat roolia

Allekirjoittanut kaiveli vielä lehtiötään kameralaukusta, kun tuli jo seuraava PKS-osuma. Niinpä ei aavistustakaan, minkälainen. Näiden maalien välillä eroa vain 15 sekuntia. Maalintekijänä Eemeli Tenho ja syöttäjänä Mikko Lehtinen. Tilanne äkkiä PKS:lle jo 3-0.

Hakan Timo Randellille parin minuutin kuluttua jäähy poikittaisesta mailasta, ja PKS:llä vahvaa ylivoimapeliä. Mutta Viitanen Haka-maalilla venyi ja kesti.

PKS:n ote säilyi Haka-jäähyn jälkeenkin vahvana, mutta sitten Haka kohensi suorittamistaan veljesten Atte ja Aleksi Sillanpään johdolla. Aleksin hiukan ”kokeiluluonteinen” ranneveto siniviivalta yllätti kovalla torjuntaprosentilla koko ottelun pelanneen PKS-vahti Pontus Paakkosen. Siitä alkoi Hakan takaa-ajo. Ei räjähdysmäisenä, mutta aika sinnikkäänä.

Ajassa 36:18 syntyi näyttävä Haka-maali kun Sillanpään veljekset ja löysät kädet omaava, luistimiinsakin viime aikoina hyvää virtaa saanut Miro Kivinen tehtailivat 3-2 kavennuksen.

Toista erää oli jäljellä vain 6 sekuntia, kun PKS:n aina vaarallinen ja fyysinen Benjamin Roozbehan takoi PKS:n johtonumeroiksi 4-2. Kyseessä oli lätkän perusmaali: hyökkäyspään aloitusvoitto taakse ja sieltä tarkka rannelaukaus pömpeliin.

Ehdin kirjoittaa lehtiööni, että ”ratkesiko peli Hakan jäähyihin”?

Monenlaista härdelliä

Mutta ei ratkennut. Kolmannen erän seitsemännellä minuutilla Hakan Timi Hartikainen onnistui sutimaan lähietäisyydeltä irtokiekon PKS-maaliin. Päätöserä jatkui tasaisissa 4-3 lukemissa Kiekkoseuran hyväksi.

Mutta ei aikaakaan, kun PKS naputteli jo 5-3 johtolukemat liukkaasti luistelevan Pascal Plattnerin tyylikkäällä maalilla, johon syötön antoivat Eemeli Tenho ja Joosa Håkansson.

Sen jälkeen avauserän fiksusta, harkitusta kiekkoilusta ei ollut enää häivähdystäkään. Maalipaikkoja syntyi molemmissa päädyissä tuhkatiheään. Isoilta pesäpallolukemilta vältyttiin ainoastaan mainiovireisten maalivahtien ansiosta.

Iikka Kylénin vahva, maltillinen ja maaliin johtanut tahtopelaaminen ajassa 55:44 antoi osviittaa siitä, että Haka pyrkii tosissaan saamaan ottelusta vähintäänkin yhden pisteen. Pelin painopiste alkoi vääjäämättä kallistua PKS:n puolustusalueelle.

Aikaan 58:23 tultaessa PKS oli täräyttänyt ottelussa peräti kolme ylivoimamaalia. Ehkä hieman siitäkin johtuen ottelun tuomarit eivät voineet jättää viheltämättä hyökkäyspään jäähyä PKS:n Plattnerille, joka koukkasi kriittisillä minuuteilla jalat alta Hakan Miro Kiviseltä.

Sen jäähyn hintana huipputehot 3+2 ottelussa täräyttänyt Aleksi Sillapää toi Hakan siniviivan tuntumasta 5-5 tasalukemiin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää 14 sekuntia.

Ja Sillanpäät taas

Haka sai kipeästi tarvitsemansa pisteen ja samalla myös itseluottamuksensa takaisin. Seurasi jatkoerä, jota Haka ehkä hienokseltaan hallitsi. Tosin PKS:kään ei ollut huono.

Jatkoerä oli maaliton, joten päädyttiin voittomaalikilpailuun. Siinä onnistuivat maalinteossa ainoastaan Hakan Aleksi ja Atte Sillanpää. Maalivahdit torjuivat kaikki muut yritykset.

Sillanpään veljesten voittomaalikilpailun nappisuoritukset olivat likimain yhtä samankaltaisia kuin itse veljeksetkin.

Ja mahdollista on sekin, että nämä hienot paimiolaisjoukkueet kohtaavat toisensa vielä lohkon pudotuspeleissä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän