Paimion seuraparlamentti haluaisi sisäliikuntahalliin heittohäkin

0
Oleellisin tieto tilaohjelmassa on sisäliikuntahallin pohjapiirros. Liikuntasalin koko on sellainen, että siihen mahtuu esimerkiksi täysikokoinen salibandykenttä ongelmitta. Monitoimitila puolestaan palvelisi ryhmäliikuntaa, voimistelua, pienimuotoista voimailua ja kehonhuoltoa. Tila varustettaisiin myös peiliseinillä.

Paimio

Paimion seuraparlamentti kaipaa Paimioon kaavailtuun sisäliikuntahalliin yleisurheilun heittolajien ja pesäpallon harrastamisen lajiharjoittelua tukevat puitteet. Asia käy ilmi seuraparlamentin viimeisimmässä kokouksesta tehdystä lausunnosta. Lausunnossa todetaan, että mikäli sisäliikuntahallin suorituspaikkoja ei voida suunnitella edellä mainittujen lajien harjoitusmahdollisuuksia mahdollistavaksi, tulisi heittohäkki toteuttaa toteuttaa johonkin muuhun olemassa olevaan sisätilaan Paimiossa.

Muilta osin sisäliikuntahallin joulukuussa julkaistu hankesuunnitelma nähtiin hyvänä ja toteutuskelpoisena. Luonnoksessa kehuttiin sitä, miten hyvin hallin käyttömahdollisuuksissa on huomioitu useita eri lajeja sekä myös terveysliikunnan harrastajat.

Sijaintina urheilupuiston aluetta pidettiin seuraparlamentin silmissä hyvänä, joskin erityistä huomiota kaivattiin parkkipaikkatilaan: kulku urheilupuiston alueella ei saisi ruuhkautua liiaksi edes silloin, kun puistossa on samanaikaisia tapahtumia niin sisäliikuntahallissa, jäähallissa kuin yleisurheilu- ja jalkapallokentällä.

Teleskooppikatsomot toiveissa

Erityistä huomiota hankesuunnitelma sai hallin toisen kerroksen osalta, jonne suunnitelmassa on sijoitettu sekä katsomotilat että juoksusuora. Tilojen mahdollisimman monipuolisen käytön varmistamiseksi seuraparlamentti ehdotti, että katsomojärjestelyissä mahdollistettaisiin juoksusuoran leveä käyttö. Se vaatisi taas, että istumajärjestelyt toteutetaan niin sanottuna teleskooppikatsomona. Siten katsomo olisi siirrettävissä syrjään juoksusuoran edestä aina tarvittaessa.

Kokonaisuudessaan seuraparlamentti puoltaa esitettyä hankesuunnitelmaa lausunnossa mainituilla lisätoiveilla ja toivoo, että sisäliikuntahalli voitaisiin toteuttaa mahdollisimman nopealla aikataululla.

Lausunto on välitetty kokouksen jälkeen Paimion kaupungin tekniselle toimelle, jotta muutostoiveet otettaisiin huomioon kuluvana vuonna hallin suunnittelussa.