Sauvon Ukraina-avulla avoimet ovet ensi lauantaina

0
Avustusten vastaanottajataho Ukrainassa on ”Sons of Divine Providence” -seurakunta. Kuvassa seurakunnan lähetyssisaria ja vapaaehtoinen lääkäri.

SAUVO Sauvon Ukraina-apu eli Hakkis-Center on toiminut kohta jo vuoden. Se avustaa ensi sijassa ukrainalaisia pakolaisperheitä, mutta syksystä lähtien avun piirissä on ollut myös suomalaisia tarvitsijoita.

Sauvon Ukraina-avun toimitilana oli ensin tyhjillään oleva kahvila. Nyt tavaraa kerätään Sauvossa sijaitseviin Paimion seurakunnan tiloihin: vanhaan pappilaan osoitteessa Pappilantie 4.

Ensi lauantaina 4. maaliskuuta Hakkis-Centerissä vietetään avoimia aikavälillä kello 10-12. Kaikki ovat tervetulleita käymään ja nauttimaan kahvit. Ukrainalaiset ovat luvanneet leipoa.

Tavaraa tulee paljonUkrainan väreillä maalatut metalliset kontit sijaitsevat Sauvossa rautakaupan ja seurakuntatalon pihoilla. Lahjoittajat ovat voineet tuoda niihin itselleen tarpeetonta, mutta puhdasta ja toimivaa tavaraa osoitettuna niille, joilla on puute kaikesta. Viikoittain kontteihin on kannettu kymmeniä säkkejä ja pussukoita.

Lisäksi pappilaan on saatu suoraan kierrätyksenä valtavat määrät tavaraa. Muun muassa vaatteita, huonekaluja, keittiötavaraa, kynttilöitä ja lasten pulkkia.

Lahjoitetut tavarat ovat kulkeneet tarvitseville HC:n hyllyjen kautta. Myös vaatteita ja satoja villasukkia on lähetetty pulassa oleville Ukrainaan – yhtä lailla lasten orpokotiin kuin sotilaiden lämmikkeeksi. Tästä Sauvon Ukraina-apu antaa suuren kiitoksen kaikille lahjoittajille ja apua tarjonneille.

Kielen opetusta ja ajanvietettäPappilassa ovet ovat avoinna kolmesti viikossa. Tavaran kierrätyksen ohella parinkymmenen hengen vapaaehtoisporukka on pitänyt Sauvoon tulleille ukrainalaisille suomen kielen alkeistunteja, auttanut sisustamaan koteja, järjestänyt monenlaista ajanvietettä ja lainannut muun muassa ompelukonetta tarvitseville.

Toiminta jatkuu edelleen yhtä aktiivisena, koska tarvetta on. Nyt kaivataan erityisesti keväisiä ulkovaatteita ja -jalkineita. Esimerkiksi lenkkareita ja kumisaappaita. Kysyntää on myös pienillä kodinkoneilla. Tietoa ajankohtaisista tarpeista saa parhaiten Facebookin ”Ukraina-apu Sauvo” -ryhmässä.

Yhteyttä voi ottaa myös HC:n yhteyshenkilöön Maija Itälään .