Eduskuntavaaliehdokas Jaana Shelby: ”Lapsille kasvurauhaa gender-ideologiasta”

0

Kaarinalaisen kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokas Jaana Shelbyn päävaaliteemana on lasten ja nuorten kasvurauha. 

Hän tarkoittaa tällä ensinnäkin sitä, että kouluissa ja varhaiskasvatuksessa opetusryhmien kokoja tulisi pienentää. Toiseksi hänen mukaansa ”gender-ideologiaa” ei tulisi kohdistaa lapsiin ja nuoriin. Tästä esimerkkinä hän kertoo Hovirinnan koulun, jossa vessan ovesta löytyy nykyisin sukupuolineutraaliutta osoittava wc-kyltti.

– Miksi siinä ei voisi olla vain kyltti, jossa lukee WC, koska kyseessä on kuitenkin yksittäinen wc-koppi, johon menee yksi käyttäjä kerrallaan? Tuollainen kyltti vain hämmentää lapsia.

Hän kertoo esimerkin myös koulusta, jossa kaikilla saman luokan tytöillä oli liukuva sukupuoli-identiteetti.

– Ei se ole luonnollinen asia, vaan se on heille gender-ideologiassa markkinoitu.

Shelby myös vastustaa translain laajentamista. Hänen mukaansa sukupuolen korjaamista ei tulisi missään olosuhteessa sallia alaikäisille. Muutoinkaan translaki ei saa Shelbylta innostunutta palautetta.

– Se on laki, mikä karnevalisoi vakavan asian, hän toteaa.

Joidenkin kristillisdemokraattien kanta translakiin ja esimerkiksi aborttiin on saanut ihmisiä eroamaan kirkosta. Mitä mieltä Shelby on tästä?

– En ole ajamassa ihmisiä eroamaan kirkosta, ja se, että yksittäisten ihmisten mielipiteet vaikuttavat näin, kertoo tästä someajasta. 

Shelby ei itse vastusta aborttia.

– Se on tarpeellista niille, kenelle se on tarpeellista, hän toteaa.

Omavaraisuus ja maaseudun elinvoimaisuus


Muita tärkeitä vaaliteemoja Shelbylle ovat suomalaisen ruuantuotannon turvaaminen sekä aluepolitiikka. 

– On tärkeää pitää ruuantuotannossa Suomi omavaraisena, ihan turvallisuudenkin takia, minkä viime aikojen tapahtumat ovat osoittaneet.

Shelby pitää myös tärkeänä maaseudun elinvoimaisuutta. Hänellä on tausta aktiivisena kyläkoulujen puolustajana.

Shelby on syntyperäinen kaarinalainen ja asuu nykyisin Koristossa. Hän on viiden aikuisen lapsen äiti ja toimii kielenkääntäjänä. Hän kääntää pääasiassa tekniikan alalla italiaa, ruotsia ja suomea englanniksi.

Shelby on toiminut kuntapolitiikassa vuodesta 2004, ensin Kiskon kunnanvaltuustossa ja -hallituksessa, myöhemmin kuntaliitosten myötä Salossa ja sittemmin Kaarinassa. Hän on ollut eduskuntavaaleissa ehdokkaana aiemminkin.

Jaana Shelby


Puolue: Kristillisdemokraatit

Ikä: 63

Ammatti: Kääntäjä

Harrastukset: Politiikka, kuorolaulu

Vaalibudjetti: 1300–1500 euroa

Motto: Terve tulevaisuus rakennetaan nyt.

Tätä et tiennyt: On tuomittu oikeudessa sakkoihin toimiessaan vuonna 1979 Koijärvellä luonnonsuojelutehtävissä.