Eduskuntavaaliehdokas Markku Agge: ”Karmivaa tämä velanotto – me humpataan ja lapset maksaa!”

0
Markku Agge puhuu yli 40 vuoden yrittäjäkokemuksella. Hän työskentelee nykyisin vain osa-aikaisesti ja aikomus on vaalien alla kiertää läpi kaikki vaalipiirin kunnat.

KAARINA

– Minun on helppo olla puolueeni kanssa samaa mieltä kärkiteemoista, kuten talouspolitiikasta, maahanmuutosta ja ilmastoasioista, sanoo Markku Agge , kaarinalainen perussuomalainen ehdokas.

– Kreikan valuuttakriisin aikaan 2008-2009 maalla oli 30 000 euroa velkaa per kansalainen. Meillä nyt 25 000 euroa. Eurooppaan on viety rahaa koronakriisin yhteydessä ja lainojen korot ovat korkeat. Karmivaa velanottoa!

Agge on ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu. Politiikkaan hänet veti ajatus siitä, että maa pitäisi jättää lapsille paremmassa kunnossa kuin mitä se itse saatiin.

– Kun lapset kysyy kymmenen vuoden päästä mitä isi teit, niin voin katsoa silmiin ja sanoa, että ainakin yritin.

Verotusta ei saa kiristää


Agge sanoo ettei yritys- tai palkkaverotusta saa kiristää. Se heikentää ostovoimaa ja kilpailukykyä niin meillä kuin globaalisti.

Varsin kokoomuslaista ajattelua?

– Olen ennen äänestänyt kokoomusta, mutta puolueen eurooppamyönteisyys alkoi häiritä, hän sanoo ja nostaa esiin termin haittamaahanmuutto.

Työvoimatarpeet hän ymmärtää, mutta Migrin pitää ammattitaitoisemmin löytää ne, jotka tulevat tänne töihin ja pärjäävät palkallaan. Suoraan sosiaaliturvan asiakkaiksi tulevia ei Suomeen pidä ottaa. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet on karkoitettava. Avustus- ja tukiverkostomme ei ole tarkoitettu tälle porukalle.

Oma suku oli aikanaan maahanmuuttajia Saksasta, joten rasistisia ajatuksia Aggen puheesta ei pidä hakea.

Ilmastonmuutoksen torjuntatoimia pitää hänen mielestään kohtuullistaa.

– Me ei pystytä tällä väestöllä pelastamaan maapalloa. Teemme jo nyt riittävästi: kotimainen hankinta on jo itsessään ekoteko.

Kouluihin

kunnon kuri


Palataan vielä lapsiin. Aggella on kotonaan kolme peruskoululaista.

– Koulussa pitäisi olla parempi kuri, opettajilla enemmän kurinpito-oikeuksia. Pienryhmiä ja erityisluokkia tarvitaan. Ei saa olla niin, että yksi voi terrorisoida muidenkin koulunkäyntiä.

Oppivelvollisuusiän nostamista hän kritisoi. Kymppiluokat ovat tilastojen kaunistelua.

– Jos koulunkäynti ei ole maistunut, miten pakko-opiskelu sen muuttaisi?

Mistä sitten rahat nuorten hyvinvoinnin parantamiseen, puuttuviin hoitajiin ja kaikkiin muihin vaalien alla esiin nousseisiin hyvinvointivaltion ylläpitämiseen tarvittaviin töihin?

– Ylen rahoituksesta. Kehitysapua ei pidä maksaa nykyistä 3,3 miljoonaa päivässä, ja julkisen sektorin hallintoa on karsittava. Kaksi kautta silti menee, että talous oikenee.

FAKTA


puolue: Perussuomalaiset

ikä: 62 v.

ammatti: yrittäjä, autopeltiseppä

vaalibudjetti: alle 10 000 euroa

mitä minusta ei tiedetä: kanssani asuu lady Gaga, Teemu Pukki ja Alma (kissa ja kaksi vuohta). Poikani sänky on Cessna-lentokone.