Ennakkoon voi äänestää vielä tänään

0

VAALIT Toistaiseksi näyttää siltä, että eduskuntavaalien ennakkoäänestysaktiivisuus on ollut neljän vuoden takaista vilkkaampaa ja monilla äänestyspaikoilla on ollut suoranaisia jonoja. Varsinais-Suomen vaalipiirin äänestysaktiivisuus oli puoliltapäivin maanantaina 27,1 %, eli korkeampi kuin valtakunnallinen aktiivisuus samaan aikaan. Koko maassa oli samaan aikaan mennessä äänestänyt 25,9 prosenttia äänioikeutetuista.

Kaarinassa ennakkoon oli äänestänyt yli 6800 äänestäjää, ja prosentti oli puoliltapäivin 25,1.Paimiossa äänestäneiden määrä oli reilut 2100 ja äänestäneitä äänioikeutetuista 25,2 %. Sauvossa oli tahti selvästi vaisumpi ja äänestysprosentti tuolloin 23. Se tarkoittaa reilua viittäsataa ennakkoäänestäjää.

Valtakunnallisesti ja myös Varsinais-Suomessa vilkkain ennakkoäänestyspäivä maanantaihin puoleenpäivään mennessä oli viime torstai. Oletettavasti tiistaista voi tulla hyvinkin vilkas ennakkoäänestyspäivä myös paikallisesti, sillä takatalven kelit voivat kannustaa ihmisiä käymään äänestämässä varmuuden vuoksi ennakkoon.

Huomenna tiistaina on viimeinen ennakkoäänestyspäivä ja useimmat ennakkoäänestyspaikat paikallisestikin ovat avoinna iltaan asti.