Haka hakkasi päätään Kavander-nimiseen seinään – Pudotuspelimatka tyssäsi OP-Areenan lauantai-myöhäisillassa

0
Hakan Miro Kivinen summasi lauantain ottelussa RNK:ta vastaan kaksi syöttöpistettä, mutta sekään ei riittänyt tällä kertaa pidentämään vihreäpaitojen pudotuspelitaivalta

Yrityksen puutteesta Paimion Hakan miesten jääkiekkojoukkuetta ei voi syyttää. Jos Haka sai puolivälieräavauksessaan torstaina täystyrmäyksen RNK:n vieraana Raisiossa, lähti joukkue aivan uudella tarmolla kukistamaan runkosarjakakkosta kotijäällään Paimiossa eilen lauantaina.

Poikkeuksellisen myöhään (klo 20) alkanut ottelu oli ensimmäisen erän osalta tasaväkinen, mutta Hakaa vaivasi jälleen sama perisynti kuin kahta päivää aiemmin Raisiossa: hyvistäkään paikoista kiekkoa ei saatu maaliin, sillä kerta toisensa jälkeen pelivälineen eteen ehti raisiolaisten maalivahti Christian Kavander. Siispä vaikka laukaukset kirjattiin ykköserässä Hakalle 16–13, menivät maalit RNK:lle 0–2.

Toisessä erässä myös Haka alkoi saamaan kiekkoa paikoista sisään, ja kova yritys palkittiinkin kahdella Aatu Salmisen ja Aleksi Sillanpään viimeistelemällä maalilla. Kotijoukkueen harmiksi myös RNK osui kahdesti, joten viimeiseen erään lähdettiin edelleen kahden maalin takamatkalta (2–4).

Viimeisessä erässä ottelun ajankohtaan nähden komea yleisömeri (125 katsojaa) sai jännittää toden teolla. Ensin Waltteri Saaristo toi Hakan jo maalin päähän ja kun ottelua oli jäljellä vielä liki 17 minuuttia, nousi vihreäpaitainen kotijoukkue jo tasoihin Eetu Kivilän osumalla.

Ilo jäi kuitenkin lyhyeen, kun RNK:n Mikko Lehtonen vei raisiolaiset pian jälleen johtoon, ja Severi Kallion sekä Hugo Pietilän tyhjään maalin ujuttamat loppunumerot 4–7 olivat enää sen jälkeen kosmetiikkaa. Sinänsä numerot eivät tälläkään kertaa kertoneet välttämättä koko kuvaa ottelusta, sillä Haka laukoi ottelussa peräti 44 kertaa, kun samassa ajassa RNK pommitti Haka-maalia 31 kertaa. Mutta kuten aina, vain maalit ratkaisevat voittajaa etsittäessä.

Erikoisen ottelusarjasta teki se, että vaikka RNK sai kahdessa ottelussa kiekon Haka-maaliin peräti 19 kertaa Hakan seitsemää osumaa vastaan, menivät ottelusarjankin laukaukset melko selvästi Hakalle lukemin 75–65. Kuten todettua, yrityksen puutteesta Hakaa ei siis ainakaan kevään ratkaisupeleissä voi syyttää.

Toinen II-divisioonan paimiolaisjoukkue PKS varmisti aiemmin lauantaina pääsynsä pudotuspelien välierävaiheeseen. Siellä keltapunapaitainen ryhmä kohtaa ylivoimaisesti runkosarjan voittaneen naantalilaisen VG-62:n. Ottelusarjan ensimmäinen kohtaaminen pelataan keskiviikkona Naantalissa, ja toinen osaottelu on edessä puolestaan lauantaina Paimiossa.