Kaarina perumassa kohutut metsäkaupat- alueen arvo tuntuvasti tarjottua korkeampi

0
Kiistelty Hepojoen metsäkauppa palaa Kaarinan kaupunginhallituksen pöydälle maanantaina

KAARINA

Kaarinan kaupunki aikoo perua poliittista kohua herättäneet Hepojoen metsäkaupat, jotka tehtiin tammikuussa. Länsi-Suomen Metsätilat Oy LKV:n tuoreessa lausunnossa kohteen markkina-arvoksi on määritetty peräti 750 000 – 760 000 euroa. Se on tuntuvasti enemmän, kuin mitä alueesta tarjottiin.

Kaupunginhallitus hyväksyi tammikuussa kyseisen 84 hehtaarin metsäalueen myynnin Linda Langhille ja Laura Langh- Lagerlöfille heidän tarjoamaansa noin 560 000 euron hintaan. Myyntipäätös syntyi vastoin kaupunginjohtaja Harri Virran pohjaesitystä ja äänestäen. Kaupasta tehtyjä oikaisuvaatimuksia käsitellään tulevan maanantain kokouksessa.

Kauppa herätti epäilyksiä, sillä metsäalue ei ollut julkisessa myynnissä vaan talousarvion yhteydessä oli tehty vain linjaus selvittää kaupungin talousmetsien myyntimahdollisuuksia. Itse myyntipäätös syntyi äänestäen, mutta se takana olivat kaikki muut puolueet paitsi vihreät.

Kaupoista tehtiin kaksi oikaisuvaatimusta, joista ensimmäisessä katsottiin, että metsä on joko jätettävä myymättä tai myytävä julkisen tarjouskilpailun kautta. Toisessa todettiin, että kauppa on kumottava, koska se tehtiin ilman kilpailutusta ja arvonmääritys oli kolme vuotta vanha arvio. Sen mukaan metsäalueen arvo oli vuonna 2020 reilut 330000 euroa.

Kaupunginjohtaja Harri Virta ja maankäyttöinsinööri Henna Correia Noca toteavat kaupunginhallituksen pohjaesityksessä, että metsä on hyvä ja vakaata tuottoa tuova sijoituskohde, joka kasvaa talouden kehityksestä riippumatta. Sen vuoksi Virta esittää, että tammikuinen kauppa perutaan, eikä metsäalueesta järjestetä tarjouskilpailua.