Kauraoluthitille jatkoa: Kuninkaantien panimo lanseerasi nyt Tuorlan SavuKauran

0
Tuorlan SavuKaura on suodattamaton pintahiivaolut ja väriltään punaruskea.

Piikkiö

Piikkiössä operoiva Kuninkaantien panimo on julkaissut uuden savukaura-oluen, jossa on vahvasti myös paimiolainen maku. Tuorlan SavuKaura-nimellä tunnettavan oluen kaura on paimiolaisen maanviljelijä Jarno Tuomisen kasvattamaa.

Olut on jatkoa viime kesänä lanseeratulle Tuorlan Kauralle, jonka reseptiikkaa on nyt talven aikana hiottu uuteen uskoon. Uutuudessa maistuvat tiedotteen mukaan sopivasti savuisina ja hyvässä sopusoinnussa laadukas olut sekä kotimainen kaura. Ensimmäiset erät Tuorlan SavuKaura -olutta on toimitettu viikolla 13 kauppoihin sekä valittuihin ravintoloihin.

Tuorlan SavuKaura -olut on panimomestari Niko Hurskaisen viimeisin taidonnäyte, jossa maistuu Hurskaisen pitkä ja monipuolinen kokemus oluen valmistamisesta ja kehittämisestä. Hurskaisen mukaan oluen tärkeimmät ominaisuudet ovat puhtaus ja tasapaino. Tuorlan SavuKaura on suodattamaton pintahiivaolut ja väriltään punaruskea.

Uusi panimovastaava


Tuorlan SavuKauran tavoitteena on tiedotteen mukaan ollut viedä makumaailmaa entistä enemmän piapon, eli talkkunarouheen ominaisen makuaromin suuntaan. Savuisuutta on korostettu käyttämällä kevyesti savustettuja maltaita, jotta perinteisen piapon alkuperäinen luonne tavoitettaisiin mahdollisimman hyvin.

Kuninkaantien panimo on viime aikoina panostanut lisää myös tuotannon sujuvuuteen ja tuotteiden laatuun sekä asiakasyhteyksien ylläpitoon palkkaamalla panimovastaavan, Jukka Hihnalan . Hän vastaa panimon tuotannosta, tuotannon suunnittelusta, toimituksista sekä myynnistä.

– On ollut hienoa päästä työskentelemään laadukkaiden ja rehellisten käsityöläisoluiden kanssa, Hihnala sanoo tiedotteessa.

Uuden savukauraoluen makua Hihnala kuvailee runsaaksi, miellyttävän savuiseksi, paahtomaltaiseksi sekä makean hedelmäiseksi.

– Parhaan kuvan uudesta oluesta saa tietysti maistamalla sitä itse, Hihnala jatkaa.

Vuodesta 2016 lähtien toimineen Kuninkaantien panimon olutvalikoima koostuu erilaisista suodattamattomista käsityöläisoluista, joiden valmistuksessa noudatetaan perinteistä saksalaista puhtausnormia, Reinheitsgebotia . Sen mukaisesti oluet ovat ainoastaan humalalla maustettuja, eikä niissä ole käytetty lisäaineita.