Kiekkoseura laittoi isännät ahtaalle taipuen vasta viimeisellä minuutilla – Naantalin illassa käytiin hieno, tasainen kamppailu

0
Keltapaitainen Elias Ruohomäki hyökkää, ja mustapaidat vartioivat maalia kolmen miehen voimin.

NAANTALI

JÄÄKIEKKO Hävinnyt joukkuekin on saattanut pelata hyvän ottelun. Tai jopa erinomaisen, kuten Paimion Kiekkoseura keskiviikkoiltana Naantalin Kuparivuorella. PKS laukoi enemmän kohti maalia kuin isäntäjoukkue VG-62 ja oli ottelussa muutenkin terhakkaampi ja yritteliäämpi.

Kokeneiden naantalilaisten raudanluja rutiini ja pelisysteemi toivat kuitenkin isännille voiton maalein 5–3 (2–1, 1–2, 2–0). Viimeisen maalinsa VG teki tyhjiin PKS-pelaajalle hyökkäyspäässä sattuneen harmillisen syöttövirheen seurauksena.

Paimiolaiset olivat kuitenkin pelissä vahvasti mukana viimeiselle minuutille saakka hakien lujasti tasoitusta naantalilaispakki Nicklas Teriön otettua jäähyn kiinnipitämisestä.

Ensin pääsyä jatkoajalle tavoiteltiin viidellä neljää vastaan. Sen jälkeen ilman maalivahtia kuudella neljää vastaan.

Tilanteita, kiekonhallintaa ja laukauksia oli siinä määrin, että pienellä onnella tasoitus olisi hyvinkin saattanut syntyä.

No, Paimiossa ensi lauantaina se maali sitten tehdään, jos vastaava tilanne tulee eteen.

Kiekkoja riistettiin kovalla sykkeellä

Keskiviikkona naantalilaiskatsomo ei ensi alkuun oikein ottanut PKS:ää tosissaan, mutta loppuminuuteilla kommenteissa kaikui jo syvä huoli tasoitusmaalista. Eikä tasoitus kaukana ollutkaan.

Tämä ei ollut tällä kaudella ensimmäinen kerta kun VG-62 oli vaikeuksissa PKS:n kanssa. Marraskuun lopulla Paimiossa Kiekkoseura hävisi niukasti maalein 3–4. Tuolloin kaksi maalia laukonutta Benjamin Roozbehania oltaisiin keskiviikkona kaivattu kipeästi PKS:n kokoonpanoon.

Valmentajat tietävät asian paremmin, mutta voisi arvella, että aika moni Kiekkoseuran nuorista miehistä pelasi keskiviikkona kauden toistaiseksi parhaan ottelunsa. Kuvia ei kumarreltu, vaan kiekkoja riistettiin kovalla yrityksellä ja sykkeellä.

Hyökkäyspäässä pelattiin useaankin otteeseen lyhyttä tehokasta syöttöpeliä, joka olisi luultavasti tuottanut vieläkin paremman tuloksen ilman VG-maalivahti Sauli Rantalan mainioita otteita.

Erinomaisesti peitti ja kauhoi myös PKS-vahti Pontus Paakkonen.

Katsomo odotti maalijuhlaa

PKS aloitti ottelussa maalinteon ajassa 9:37, jolloin Lauri Tenhunen täräytti Alpo Salon tarjoileman kiekon verkon perukoille. Siitä noin viiden minuutin kuluttua VG-62:n Samu Kali n tasoitti pelin. Ja kun runkosarjan ylivoimainen pistekunkku Ossi Savolainen naputteli erän lähetessä loppuaan 2-1 johtomaalin, oli katsomossa moni jo sitä mieltä, että luvassa ovat kotijoukkueen isot maalikarkelot.

Niin arveltiin vielä toisen erän alkupuolellakin naantalilaisten siirtyessä 3-1 johtoon Santeri Korpelan laukauksella.

Mutta siitä ei kulunut kahtakaan minuuttia, kun PKS sommitteli nopean hyökkäyksen päätteeksi kauniin kavennusmaalin. Pascal Plattner ja Eemeli Tenho syöttelivät, ja Tuomas Alava takoi kiekon pussiin.

PKS:n kolmas maali syntyi toisen erän lopulla mainion yksilösuorituksen päätteeksi: Joosa Håkansson kuljetti kiekon läpi kentän naantalilaisten estelyistä piittaamatta ja pamautti hyökkäysalueelle päästyään kiekon lämärillä ylös maalin takakulmaan.

Päätöserän viidennellä minuutilla VG pääsi helpohkosti ylivoimalle, ja Jussi Sipponen niittasi kotijoukkueelle 4-3 johtolukemat.

Naantalilaisten 5-3 maali meni tyhjiin, kuten edellä jo todettiin. Pelikello näytti silloin aikaa 59:35.

 

PKS ja VG-62 kohtaavat Paimiossa huomenna lauantaina kello 17.30.