Lähes 300 Veikkausliigaottelun TPS-ikoni Peimari Unitediin – “Päätös syntyi aika helposti”

0
Sami Rähmönen edusti TPS:n edustusjoukkuetta 16 vuotta Veikkausliigassa ja Ykkösessä. Ensi kaudella hän palloilee Kolmosessa Peimari Unitedin riveissä.

Paimio-Sauvo

Lähes 300 Veikkausliigaottelua urallaan pelannut puolustaja Sami Rähmönen pelaa ensi kaudella Sauvossa Peimari Unitedin riveissä. 35-vuotias konkari on harjoitellut joukkueen mukana runsaan viikon.

– Seurasta otettiin yhteyttä ja tiedusteltiin, olisinko kiinnostunut pelaamaan Peimarissa ensi kaudella. Kun saatiin vielä vanha pelikaveri Solomon Duah soviteltua samaan pakettiin, syntyi päätös aika helposti. Joukkueessa on selkeä tavoite nousta sarjaporrasta ylöspäin, Rähmönen sanoo.

Jos on Rähmösellä kokemusta pääsarjatasolta, löytyy sitä myös oikeana laitahyökkääjänä viihtyvältä Duahilta. 30-vuotias Duah on edustanut Veikkausliigassa FC Interiä vuosina 2010–2017 kerryttäen vyölleen 137 ottelua. Rähmösellä pääsarjapelejä on urallaan takana 274, jonka lisäksi kokemusta on kertynyt miesten tasolta niin Ykkösestä (96 ottelua), Kakkosesta kuin Kolmosestakin.

Viimeksi mainitusta sarjatasosta Rähmösellä ei ole kuin hyvää sanottavaa.

– Sarja on mielenkiintoinen, koska mukana on nuoria eteenpäin pyrkiviä pelaajia, mutta myös meitä, joilla on kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta. Sarja on hyvä sekoitus molempia ääripäitä, hän näkee.

Tuttuja joukkueessa

Kaarinassa asuvalle Rähmöselle Peimari tuli tutuksi viime kaudella, jolloin hän pelasi TPS:n kakkosjoukkueen riveissä paimiolais-sauvolaista ryhmää vastaan. Hän vakuuttui joukkueen tavoitteesta voittaa tällä kaudella sarja ja tavoitella tosissaan nousua porrasta ylemmäs.

– Keskikenttäpelaaja Alim Moundi on vanha pelikaveri TPS:stä ja totta kai muutamat Peimarin pelaajat ovat tuttuja muutenkin aiemmilta kausilta. Treenit alkoivat viime viikolla ja uskoakseni mukaan on ennen kauden alkua tulossa vielä useampi laadukas vahvistus.

Rähmönen on pelannut valtaosan urastaan Turun Palloseuran riveissä sekä Veikkausliigaa että Ykköstä. Vielä kaudella 2020 Rähmönen pelasi TPS:n riveissä Veikkausliigaa, mutta siirtyi kaudeksi 2021 KaaPoon Kakkosen tasolle. Viime kaudella Rähmönen pelasi TPS:n akatemiajoukkueen riveissä Kolmosta.

Rähmönen on urallaan voittanut muun muassa Suomen Cupin ja Liigacupin mestaruudet sekä neljä SM-pronssia. Lisäksi hän on pelannut maajoukkuetasolla neljä poikien, kaksi nuorten ja kaksi B-maaottelua.

ÅIFK-peli näytti, missä mennään

Peimarin viime kausi Kolmosessa oli kaksijakoinen. Kevätkierroksen jälkeen joukkue piti sarjassa perää, mutta syyskaudella uudistunut ryhmä oli sarjanousija Pallo-Iirojen jälkeen sarjassa toiseksi paras. Se riitti sijoitukseen lopulta keskikastissa.

Huhtikuun puolivälissä alkavaan kauteen ennakkoon suurimmat ennakkosuosikit ovat Rähmösen mukaan FC Interin kakkosjoukkue ja selvästi viime kaudesta vahvistunut Åbo IFK. Jälkimmäistä vastaan Peimari pelasi viime viikonloppuna ensimmäisen harjoitusottelunsa ja hävisi selvin numeroin 0–3.

– Siinä nähtiin heti, mikä on taso Kolmosen kärkipäässä tällä kaudella on. Töitä pitää tehdä, mutta ihan luottavainen voi olla ensi kauden suhteen. Meillä on varmasti mielenkiintoinen joukkue jalkeilla, kun sarja kuukauden päästä starttaa, Rähmönen lupaa.

FAKTA

Sami Rähmönen

  • Pelipaikka: Oikea laitapuolustaja/toppari
  • Ikä: 35
  • Ura miesten tasolla: 2005–2020 TPS, 2021 KaaPo, 2022 TPS/2, 2023 Peimari United
  • Voittanut urallaan Suomen Cupin, kahdesti Liigacupin ja neljä SM-pronssia
  • Pelannut neljä poikien ja kaksi nuorten maaottelua