Loppuottelu jäi vielä haaveeksi, mutta PKS ei myynyt nahkaansa halvalla

0
Pascal Plattner (kuvassa) syötti Eemeli Tenhon laukoman PKS:n ensimmäisen maalin. Kuva torstaina Naantalissa pelatusta ensimmäisestä välieräottelusta.

PAIMIO Pudotuspelit jatkuivat Keltapunaisten osalta lauantaina, ja kupletin juoni oli selvä: tappiolla Kiekkoseuran kausi olisi ohi, voitolla pelit jatkuisivat seuraavana päivänä.

Pelin alku oli PKS:n perspektiivistä murheellinen. Ottelua oli pelattu 1:55, kun VG-62:n Janne Harkka karkasi hyökkäysalueen kiekonmenetyksen jälkeen PKS-puolustukselta ja iski kiekon maaliin.

Tästä ei Keltapunainen suinkaan lannistunut. Erä toki päättyi 0-1 vieraille, mutta väkevää taklaus- ja karvauspeliä esittänyt kotijoukkue sai hämmennettyä vastustajan pasmoja toden teolla.

VG vahva ylivoimallaEnsimmäisen erän väkevä lopetus kantoikin erätauon yli. Toista erää oli pelattu vain 18 sekuntia, kun paimiolaisyleisölle annettiin riemun aihetta. Pascal Plattner laittoi jalat käyntiin, nousi vauhdikkaasti hyökkäysalueelle ja tarjoili kiekon takatolpalle Eemeli Tenholle, joka naulasi vuorenvarmasti lukemiksi 1-1.

Loppuerää värittivät jäähyt molemmin puolin. Rutinoitunut vierasjoukkue osasi ottaa niistä hyödyn irti. Ensin ajassa 25:12 sarjan taitavimpiin pelaajiin lukeutuva Jussi Sipponen iski millintarkalla lämärillä kiekon ylähyllylle.

Runsaat kolme minuuttia myöhemmin pistepörssin voittaja Ossi Savolainen kuritti Keltapunaista ylivoimalla toistamiseen.

Erän loppuun Sipponen esitteli jälleen taitoaan ja vei VG:n 1-4 johtoon. Kirsikaksi lässähtäneen kakun päälle PKS otti erän loppuun rangaistuksen, mutta toisen erän kuluessa vierailija ei saanut sitä hyödynnettyä.

Uhkapeli ei auttanutKolmannen erän alussa ylivoima jatkui murheellisesti: 23 sekuntia pelattu, ja Ville Törmänen hyödynsi PKS:n toisen erän lopulla ottaman jäähyn. Lukemat 1-5 vierasjoukkueen hyväksi.

Keltapunainen oli kuitenkin päättänyt, että jos nahka on menossa kaupaksi, niin ei ainakaan halvalla. Ensin ajassa 46:27 iki-PKS Daniel Alsila tuumaili, ettei kautta ilman maalia. Niinpä kiekko vastustamattomasti ohi VG-maalia vartioineen Ossi Ikosen. Syötöt Alsilan maaliin tarjoilivat Lauri Tenhunen ja Jesse Vahtera.

Pelikellon digitaalit näyttivät 50:02, kun PKS pääsi koittamaan ylivoimaa. 44 sekuntia myöhemmin Eemeli Tenho iski kiekon pussiin Joosa Håkanssonin ja Tenhusen syötöstä. Tilanne 3-5.

Vierasjoukkueen otettua lisää rangaistuksia, iski Keltapunainen kaikki pelimerkit keskelle: Pontus Paakkonen pois maalilta ja kahden miehen ylivoimalla kavennusta hakemaan.

Uhkapeli ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta. Vierasjoukkue iski Santeri Korpelan toimesta kiekon tyhjään paimiolaismaaliin. Lukemat 3-6.

Vielä kerran PKS pääsi ylivoimalle, ja Benjamin Roozbehan kavensi lukemat 4-6:een Tenhon esityöstä. Tätä lähemmäksi kotijoukkue ei hyvästä painostuksesta huolimatta enää päässyt. Ottelu päättyi edellä mainittuihin lukemiin, ja Kiekkoseuran kausi oli ohi.

Parhaat vuodet tulossa– Tiukka ja tasainen vääntö, jonka naapuri käänsi ylivoimalla itselleen. Vaikka pukukopissa pelaajien kasvoilta paistoi pettymys, niin aivan varmasti kausi voidaan paketoida plus-merkkiseksi, PKS-valmennus kommentoi.

– Kauden alussa asiantuntijapiirien kahvipöytäkeskusteluissa PKS laitettiin sijoille ”ynnä muut”. Rohkeimmat veikkasivat kohtaloksemme jopa karsintasarjaa.

Kauden kuluessa pisteitä kahmittiin kuitenkin tasaisesti myös sarjan kärkiryhmiltä.

– Tasaisuus oli valttimme, ja kun pelaajat kauden aikana ottivat selkeitä steppejä kehityksen saralla, oli suunta selvä. Vahva Joukkue isolla J:llä – pukukopista aisti, että siellä on ihmisen hyvä olla.

Valmennus laskeskelee, että PKS-ryhmä taisi olla ikävuosiltaan sarjan nuorimmasta päästä.

– Eli parhaat vuodet ovat vielä tulossa. Sen kummemmin tavoitteita asettamatta lienee selvää, että meiltä on lupa odottaa jatkossakin tämän kauden kaltaisia urotekoja. Nyt otetaan hetki happea ja sitten alkaa valmistautuminen seuraavaan kauteen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän