Maahanmuutto, ilmastotavoitteet ja kehitysapu jäihin – Sauvolainen eduskuntavaaliehdokas Silvia Koski keskittäisi vähäiset varat Suomen ja suomalaisuuden tukemiseen

0
Sauvossa asuva, mutta Mikaelinseurakunnassa Turussa työskentelevä Silvia Koski on nyt toista kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa.

Sauvo

Perussuomalaisten sauvolainen eduskuntavaaliehdokas Silvia Koski on huolissaan suomalaisuuden ja suomen kielen asemasta 2020-luvun Suomessa.

– Tuntuu, että suomalaisuutta ja kansallismielisyyttä pidetään välillä jopa merkityksettömänä. Sellainen yleinen kieltämisen kulttuuri on niin vahvasti tullut Suomeen, että ikään kuin omaa kulttuurista perintöämme yritettäisiin jotenkin hävittää tai unohtaa. Se huolestuttaa, Koski miettii.

Mitä Koski siis tarkoittaa yleisellä kieltämisen kulttuurilla?

– Sitä, että kyseenalaistetaan tavallisten ihmisten arvomaailmaa ja koitetaan siten tukahduttaa keskustelu.

Lähestyvien vaalien alla puheissa toistuu usein sama teema: mistä pitää säästää ja kuinka paljon. Kosken säästölistalla olisi ensisijaisesti maahanmuutto, kehitysapu ja ylikireä ilmastopolitiikka.

– Meillä on jo nyt maassa iso joukko ihmisiä, joka ei ole kotoutunut, ei ole työelämässä eikä osaa suomen kieltä. Ei voi myöskään olla niin, että Suomen kilpailukyky ja ihmisten arki kärsii ilmastotavoitteiden seurauksena. Kehitysapu on itsessään kannatettava asia, mutta nyt ei ole oikea hetki sille, kun kotimaassakin ollaan taloudellisesti hankalassa asemassa, Koski luettelee.

Toista kertaa ehdolla

Silvia Koski siemailee aamupäivän kahvia Turun Mikaelinkirkon sosiaalitiloissa samalla, kun hän valmistautuu iltapäivän tiiviiseen työrupeamaan. Mikaelinseurakunnan kanttorina hän on tottunut suhaamaan Turun laidalta toiselle päivän aikana välillä useastikin. Työn kautta myös ihmisten huolet ja vointi tulevat vastaan päivittäin.

– Syy miksi lähdin politiikkaan oli tietysti halu vaikuttaa, mutta myös se, että haluan ihmisille parempaa elämää. Kanttorin työssä olen paljon ihmisten rinnalla erilaisissa kriiseissä, ja vääjäämättä huoli tulevaisuudesta on kasvanut, Koski sanoo.

43-vuotias Koski on nyt toista kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa. Vuosina 2020–2021 Varsinais-Suomen Perussuomalaisten puheenjohtajana toiminut musiikin ammattilainen sai tuolloin runsaat 1 500 ääntä.

– Mietin juuri kahdeksan vuoden takaista kampanjaa ja löysin aika paljon yhtäläisyyksiä tähän kevääseen. Myös silloin Ukrainan kriisi oli tapetilla Krimin miehityksen takia ja nyt toki sota koskettaa edelleen kaikkia. Perussuomalaiset puolueena on tosin jo isompi ja näkyvämpi kuin silloin vasta muutama vuosi kevään 2011 ”jytkyn” jälkeen. Olemme nyt ihan oikeasti iso ja vakavasti otettava tekijä politiikassa, Koski sanoo.

Silvia Koski

  • Puolue: Perussuomalaiset
  • Ikä: 43
  • Työ: Musiikin maisteri, kanttori, pedagogi ja yrittäjä.
  • Perhe: Puoliso, 11-vuotias tytär ja koira mopsi.
  • Vaalibudjetti: noin 15 000 euroa.
  • Kärkiteemat: Talous, turvallisuus ja hyvinvointi.
  • Mitä ihmiset eivät vielä tiedä sinusta: Olen asunut Ruotsissa ja puhun seitsemää kieltä.
  • Motto: ”Ole oma itsesi – kaikki muut ovat jo varattuja” (Oscar Wildé)