Nyt saa vaikuttaa: Mitä ehdotat Paimion juhlavuoden ohjelmaksi?

0
Juhlavuositoimikunnan puheenjohtajaksi on valittu Paimion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikko Lindberg.

PAIMIO Paimio viettää 700-vuotisjuhlavuottaan parin vuoden kuluttua. Sen merkeissä kaupunki pyytää nyt ehdotuksia, miten pyöreitä vuosisatoja juhlistettaisiin paikallisesti ja mielellään läpi vuoden kaikenikäisille sopivan ohjelman kera. Ehdotuksia voi tehdä kaupungin nettisivuilla 13.4.2023 asti. Myös paperilla ehdotuksen voi virastolle toimittaa.

Paimion kaupunginhallitus täydensi Paimio 700 -juhlavuositoimikuntaa Paimion nuorisovaltuuston (Leea Könnölä) , Paimion Järjestöparlamentin (Soini Santala) ja Paimion Teatteri ry:n (Mira Lattu) edustajilla. Jo aiemmin on edustajansa nimennyt myös Paimion seurakunta (Miika Rosendahl), Paimion Yrittäjät (Marica Laaksonen). Kaupungin edustajina ovat Paimion lukion rehtori Olli-Pekka Lehtonen, puistopuutarhuri Jukka Oksa sekä kulttuurituottajana kaupungissa kevään 2023 aikana aloittava Sanni Tuuppa. Jo ennestään toimikunnassa ovat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikko Lindberg, kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki ja kulttuuriasianhoitaja Jouni Lehtiranta, jonka nykyinen vakanssi kaupungilla on viestintäsuunnittelija.

FAKTA


Paimio-nimi mainitaan ensimmäisen kerran asiakirjoissa 1320-luvun puolivälissä ruotsinkielisessä Pemar-muodossa.Suomenkielinen nimi löytyy ensimmäisen kerran vuodelta 1555.

Turun tuomiokirkon kopiokirjaan eli niin sanottuun Mustaan kirjaan oli vuonna 1325 otettu jäljennös kauppakirjasta, jossa Turun piispa Pentti ilmoitti vaihtaneensa Paimiossa sijainneen tilansa seppä Hakunin Salossa omistamaan tilaan.

Juhlavuoden valmistelua ja toteuttamista varten on nimetty monialainen toimikunta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän