Paimion Kiekkoseura aloitti pudotuspeli-taipaleensa voitolla

0
Paimion Kiekkoseuran Eemeli Tenho kilauttaa kiekon Kupittaalla yläristikkoon. Pienestä oli kiinni muutenkin torstai-iltana.

Seurahistoriansa ensimmäisiin pudotuspeleihin yltänyt Paimion Kiekkoseura matkusti torstai-iltana Turun Kupittaalle. Vastaan asettui runkosarjassa sijaa ylemmäksi eli neljänneksi päätynyt Chiefs.

Ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen PKS:n voittoon maalein 5–6.

Jo ensimmäisessä vaihdossa Chiefs-puolustaja Veeti Tulonen otti rangaistuksen kampituksesta, eikä Keltapunainen jättänyt sitä hyödyntämättä: Juuso Lindeman iski kiekon ylivoimalla pussiin Benny Roozbehanin ja Risto Teppanin alustuksesta.

Reippaan viiden minuutin pelin jälkeen peli oli tasan. Maalintekijänä aikaisemmin urallaan PKS-värejä kantanut Tiitus Tuominen.

Kauan ei peli pysynyt tasoissa. Mailakaupoilla käynyt Samu Salminen testasi lämärillään uuden työkalun ominaisuuksia, ja hyvinhän se toimi: raudanluja laukaus ohi Chiefs-maalia vartioineen Valtteri Lahden.

Loppuerää värittivät jäähyt molemmin puolin, mutta 1-2 lukemissa mentiin erätauolle.

Vanhat konnat toistamiseenMyös toiseen erään PKS sai terävän alun. Vanhat konnat olivat asialla, kun kolmikko Lindeman-Roozbehan-Teppan karkasi kolmella yhtä vastaan ylivoimahyökkäykseen ja Lindeman osui Teppanin mainiosta alustuksesta tolppien väliin jo toistamiseen. Myös Roozbehan kuittasi tästä syöttöpisteen.

Ajassa 27.15 Chiefs-puolustaja Peter Palmroth karvasi kiekon pois PKS-puolustukselta ja kiepautti kiekon “vanhanaikaisella” sisään. Lukemat 2-3.

Erän lähestyessä loppuaan Chiefsien Tiitus Tuominen täräytti illan toisellaan pelin jo tasoihin, mutta mainiosti läpi illan esiintynyt kolmikko Ruohomäki-Kantola-Vahtera iski vain kahdeksan sekuntia myöhemmin Kiekkoseuran jälleen johtoon. Maalintekijänä Vahtera Kantolan ja Ruohomäen syötellessä.

Lukemissa 3-4 mentiin myös erätauolle.

Salamasota jatkui kiivaanaKolmas erä, ja jälleen salama-alku keltapunaisille.

Ensin ajassa 40.27 Benjamin Roozbehan iski Risto Teppanin ja Joosa Håkanssonin esityöstä lukemiksi 3-5.

Kauan ei tuota maalia ehditty ihmettelemään, kun Jerry Kantola karkasi yksin läpi. Tutuksi tulleet muikunpuhkojan kädet kävivät, ja kiekko löysi terävällä laukauksella tiensä turkulaisten maaliin. Lukemiksi 3-6, ja Chiefs ottikin sen myötä aikalisän.

47.14 pelattu, Kiekkoseuralle kahden minuutin rangaistus ja vaaralliseksi tunnettu Chiefs-ylivoima käytti tilanteen hyväksi. Maalintekijänä jälleen Tiitus Tuominen. Aika kellossa maalintekohetkellä 48.33.

Illan ikävin hetki koettiin ajassa 54.50, kun PKS:n Mikko Lehtinen taklattiin selästä päin laitaa. Taklaaja Veeti Tuloselle suihkukomennus.

Ottelun lopussa jäähyjä puhallettiin puolin ja toisin. Kun vielä ajassa 59:31 Kustaa Siikarla kavensi lukemiksi 5-6, oli sähköinen loppuhuipennus luvassa.

Kiekkoseura onnistui kuitenkin pitämään päällikkölauman kurissa, ja näin ensimmäinen kiinnitys pudotuspelisarjassa Keltapunaisille.

– Kuuma ottelu, varsinkin loppua kohden mentäessä. Nyt pientä viilausta ja huoltoa välipäivänä. Lauantaina jatketaan pelin merkeissä, kommentoi PKS-valmennus.

Seuraava peli lauantaina kello 17.30 Paimion Op-areenalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän