Paimion Kiekkoseura II-divisioonan välieriin – Chiefs kaatui kotijäällä nousujohteisen esityksen päätteeksi

0
PKS nujersi lopulta Chiefsin suoraan kahdessa puolivälieräottelussa. Kuva torstain ensimmäisestä kamppailusta Turusta.

Paimion Kiekkoseura teki seurahistoriaa etenemällä miesten jääkiekon II-divisioonassa välieriin. Asia varmistui lauantai-iltana Paimion OP-Areenalla, kun turkulainen puolivälierävastus Chiefs kaatui lukemin 7–4. Näin ollen PKS matkaa kahden voiton siivittämänä suoraan välierävaiheeseen, jonka ottelut pelataan ensi viikon aikana.

Helpolla PKS:n välieräpaikka ei tullut, sillä ensimmäisen erän päätteeksi Chiefs johti ottelua 2–1 Santtu Kalatien ja Atte Kulmalan maaleilla. PKS:n ainoakaisen avauserässä iski Joosa Håkansson. Laukaukset erässä menivät Chiefsille 18–12.

Toisessa erässä Chiefs pommitti PKS-vahti Pontus Paakkosta jälleen 18 kertaa, mutta ensimmäisen erän vastaisesti maalit menivät nyt 2–1 kotijoukkueelle, kun Benjamin Roozbehan ja Lauri Tenhunen osuivat molemmat kertaalleen. Siten kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavasti 3–3-tasatilanteesta.

Viimeisessä erässä Chiefs jäähyili, ja PKS meni menojaan. Eemeli Tenho ja Pascal Plattner veivät kotijoukkueen erän alussa jo kahden maalin karkumatkalle, ja Elias Ruohomäen runsaat kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa niittaamassa 6–3-maalissa oli jo ratkaisun tuntua. Viimeisten minuuttien aikana kumpikin joukkue osui vielä kertaalleen, joten loppulukemat kirjattiin PKS:lle 7–4.

PKS saa kiittää voitostaan sekä äärimmäisen hyvää viimeistelyä että myös maalivahtiaan Paakkosta, joka venyi kiekon eteen illan aikana kaikkiaan 50 kertaa. Virkaveli Valtteri Lahden iltapuhde sisälsi kaikkiaan 27 torjuntaa.

Kaikkiaan 85 katsojaa seurasi kiivasta välieräottelua Paimion OP-Areenalla.