Paimion Ankkalammen saunatiloihin kaivataan kuntalaisaloitteessa päivitystä – ”Niin paljon ihmisiä että se alkaa olemaan jo riskitekijä”

0
Ankkalammen saunatiloihin toivotaan parannusta lähivuosien aikana.

Paimio

Paimion Ankkalammen saunarakennukseen toivotaan isoa remonttia tai vaihtoehtoisesti suositun talviuintipaikan rannalle mielitään kokonaan uutta saunaa. Asiasta helmikuussa tehty kuntalaisaloite keräsi viikossa yli 60 allekirjoitusta, ja se on toimitettu eteenpäin Paimion kaupungille tämän viikon keskiviikkona.

Aloitteessa saunarakennuksen remontointia tai kokonaan uuden rakennuksen pystytystä perustellaan muun muassa sillä, että nykyinen rakennus on käyttäjämäärään nähden liian pieni ja epäkäytännöllinen.

– Tiistaisin kuntalaisten vuorolla naisten saunassa on niin paljon ihmisiä että se alkaa olemaan jo riskitekijä. Vuoroja on mahdotonta lisätä sillä saunan käyttöaste on hyvin korkea, siksi tarvittaisiinkin isommat tilat joko remontoimalla vanhaa rakennusta tai rakentamalla paikalle kokonaan uusi saunarakennus, aloitteessa todetaan.

Myös energiatehokkuus nostetaan esiin.

– Nykyisen saunan pukutilat ovat täysin riittämättömät ja epäkäytännölliset, koska käynti saunasta uimaan tapahtuu pukuhuoneen läpi. Uudisrakennuksella voitaisiin myös nostaa saunan energiatehokkuutta.

Kuntalaisaloitteessa toivotaan, että kaupunki alkaisi valmistella nykyisen saunan remonttia tai kokonaan uuden saunan rakentamista niin, että se voitaisiin toteuttaa sillä välin, kun Ankkalampi tyhjennetään ja puhdistetaan ensi syksyn ja kesän 2024 välisenä aikana.