Pankkipalvelua kasvokkain viitenä päivänä viikossa – Paimiossa tehdään paluuta vanhoihin hyviin aikoihin

0
Oma Säästöpankin Paimion konttorissa asiakkaita palvelevat rahoituspäällikkö Sanna Suominen (edessä vas.), konttorin johtaja Tiina Mallula, yritysrahoituspäällikkö Jari Mattila, asiakasneuvoja Assi Rusi (ylhäällä vas.) ja asiakasneuvoja Susanna Hellman.

PAIMIO

Liedon Säästöpankki ja Oma Säästöpankki yhdistivät toimintonsa viikko sitten tiistaina. Yhdistymisen myötä OmaSp:n konttoriverkosto laajeni Varsinais-Suomessa muun muassa Paimioon ja Kaarinaan.

Fuusion myötä asiakkaita palvellaan OmaSp-tunnuksin nykyisin myös Turussa, Liedossa, Raisiossa, Naantalissa, Maskussa, Mynämäessä ja Loimaalla.

Yhdistymisen näkyvin muutos koskee aukioloaikoja. Esimerkiksi Paimiossa Oma Säästöpankin asiantuntijat palvelevat asiakkaita maanantaista perjantaihin kello 9.30-16.30. Ennen fuusiota asiakaspalvelua oli tarjolla kasvokkain vain keskiviikkoisin.

”Ihminen kaipaa ihmistä”


– Aukioloaikojen lisäämisen taustalla ovat asiakkaiden toiveet, kertoo Oma Säästöpankin Paimion konttorin johtaja Tiina Mallula .

– Päätimme kuunnella asiakkaita, ja aukioloaikojen lisääminen onkin otettu kylillä vastaan erittäin positiivisesti. Jo muutaman päivän sisällä todella moni asiakas on sanonut, että ihanaa kun on ihmisiä paikalla.

Muilta osin moni pankkiasiointiin liittyvä asia säilyy ennallaan, ja toimipisteissä palvelevat edelleen tutut asiantuntijat.

– Asiakkaat tuntevat meidät, ja me tunnemme asiakkaat. Ja asiakkaalla on tietenkin valta päättää, asioiko hän verkossa vaiko paikan päällä konttorissa.

Ensi päivien kokemusten perusteella henkilökunnan päivittäinen työnteko sujuu yhtä juohevasti kuin ennenkin, vaikka aukioloa on tuntuvasti lisätty.

– Itsekin tykätään siitä, että tavataan asiakas henkilökohtaisesti.

Säätiö tukee talousaluetta


Liedon Säästöpankin ja Oma Säästöpankin yhdistymisen myötä on muodostettu Liedon Säästöpankkisäätiö. Se jatkaa Liedon Säästöpankin pitkää historiaa ja on samalla yksi suurimmista OmaSp:n omistajista. Säätiön varoja käytetään jatkossa Turun talousalueen hyödyksi.

Mallula antaa esimerkin:

– Säätiö tukee muun muassa tutkimusta ja tekee lahjoituksia.

Oma Säästöpankin Paimion konttorin toiminta-aluetta on Paimio lähiympäristöineen.

– Meillä on melkoisesti asiakkaita paitsi Paimiosta myös esimerkiksi Sauvosta ja Piikkiöstä, Mallula kertoo.

Perinteet ulottuvat 1800-luvulle


Säästöpankkitoiminnalla on Suomessa pitkät, 1800-luvun alkupuolelle saakka ulottuvat perinteet.

OmaSp:n historia alkaa Lappeenrannan Säästöpankista, joka avasi ensimmäisen kerran ovensa helmikuun 13. päivä vuonna 1875 Lappeenrannan raatihuoneen tiloissa. Pankki perustettiin palvelemaan paikallista väestöä.

Nykyisen OmaSp:n muodostuminen alkoi vuonna 2008, kun Töysän ja Kuortaneen Säästöpankit sopivat yhdistymisestä.

Vuonna 2009 pankit luovuttivat liiketoimintansa Oma Säästöpankki Oy:lle, ja toiminta jatkui Oma Säästöpankki nimellä.

Liedon Säästöpankin liiketoiminnan luovutus OmaSp:lle tapahtui 28. helmikuuta 2023. Asiakkaiden palvelut siirtyivät OmaSp:lle viime lauantaina.

Oma Säästöpankin konttorien lukumäärä nousi yhdistymisen myötä 37:stä 45:een.