Remonttimiehelle riittää kysyntää – Paimiolainen tuotantotalouden opiskelija Klaus Haanpää perusti oman rakennusfirman

0
Työkalut auton kyytiin. Toistaiseksi Klaus Haanpään firma on yhdenmiehen yritys, joka tekee remontteja ja pienimuotoista rakentamista.

PAIMIO

Tuotantotaloutta opiskeleva paimiolainen Klaus Haanpää perusti rakennusalan yrityksen vuonna 2021, kun koronapandemian synnyttämä remontointibuumi oli kuumimmillaan.

– Kiinnostus remontteja kohtaan ei näytä laantuneen vieläkään. Ihmiset haluavat edelleen teettää paljon sellaisia remontteja, jotka parantavat asunnon viihtyisyyttä ja arvoa, Haanpää toteaa.

– Olen tehnyt muun muassa pinta- ja keittiöremontteja sekä rakentanut terasseja ja piharakennuksia. Asiakkaita on ollut ympäri Varsinais-Suomea. Saaristokohteetkin sopivat minulle hyvin, koska pääsen liikkumaan myös veneellä.

Toistaiseksi Haanpään yritys Alpha Kiinteistöt Oy on yhden miehen yritys, joka tekee suhteellisen pienimuotoista rakentamista. Suurin osa töistä ajoittuu yrittäjän opiskelun takia kesäaikaan.

– Ajatuksena on, että jossain vaiheessa mukana voisi olla myös uudisrakentamista ja kiinteistösijoittamista. Lisäksi toivon, että tulevaisuudessa voisin työllistää itseni lisäksi jonkun ulkopuolisen työntekijän. Vielä tällä hetkellä teen ja myyn kaikki työt itse.

Yrittäjyys tuntuu luontevaltaKiinnostus yrityksen perustamiseen syntyi, kun Haanpää oli armeijassa vuonna 2021.

– Siellä oli aikaa miettiä, mitä haluaisin tehdä. Yrittäjyys tuntui luontevimmalta vaihtoehdolta. Uskoin myös vahvasti, että markkinoita olisi tällaiselle pienimuotoiselle rakentamiselle.

Haanpää sanoo, että yrittäjyys on ollut jonkinmoinen luonteva osa hänen elämäänsä jo 14-vuotiaasta saakka. Siinä vaiheessa hän rakensi kavereidensa kanssa linnunpönttöjä tienatakseen moporahoja.

– Ehkä yrittäjähenkisyyteni tulee esiin siinäkin, että asioita miettiessäni pohdin usein, voisiko niistä tehdä bisnestä.

– Minulle yrittäjyyden arvostus on tullut kotikasvatuksesta. Käsillä tekemisen taidot olen oppinut isältäni ja kouluttautumalla itse. Ajattelen niin, että jos jotain ryhtyy tekemään, se pitää aina tehdä kunnolla.

Virtaa riittää moneen hommaan21-vuotias Haanpää opiskelee tuotantotalouden insinööriksi Turun ammattikorkeakoulussa. Näillä näkymin valmistuminen on parin vuoden päässä. Opiskelun ja oman yrityksen pyörittämisen lisäksi hän tekee myyntityötä helsinkiläisessä sähkötekniikka-alan yrityksessä.

Oman lukunsa elämään on tuonut myös kunnallispolitiikka. Haanpää nousi vuoden 2021 kuntavaaleissa kokoomuksen riveistä kaupunginvaltuustoon ja on nyt Paimion nuorin valtuutettu. Tällä hetkellä hän istuu myös hyvinvointilautakunnassa. Haanpäästä on tullut myös Paimion Kokoomuksen puheenjohtaja.

– Lähdin politiikkaan aivan pystymetsästä, kun kaverit ja tuttavat yllyttivät. Tosin olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Minua kehotettiin ryhtymään eduskuntavaaliehdokkaaksikin, mutta siihen en halunnut lähteä. Ehkä joskus myöhemmin politiikasta voisi tulla jopa työura.

Yrittäjänä ja kunnallispoliitikkona Haanpää pohtii, että Paimiossa asiat ovat monessa suhteessa hyvin.  Paimiolla on täydet mahdollisuudet pysyä kehityksen mukana.

– Paimio on hyvä alue yrittää, meillä on vireä yrittäjäyhdistys ja pienellä paikkakunnalla on helppo luoda kontakteja ihmisiin. Täällä on myös tarjolla paljon yritystontteja.