Sauvosta lähdetään kesällä Ruotsiin juhlimaan Kustaa Vaasaa

0
Gustaf Vasa, suomalaisittain Kustaa Vaasa on juhlinnan kohteena ensi kesäkuussa Strängnäsissä.

SAUVO

Sauvon kunta on saanut kutsun osallistua ystävyyskunnassaan Ruotsin Strängnäsissä 6. kesäkuuta 2023 järjestettävään kansalliseen kokoukseen. Samalla Sauvon kunnan edustajat on toivotettu tervetulleiksi ulkomaisille ystävyyskunnille tarkoitettuun ohjelmalliseen juhlaan, joka järjestetään edellisenä päivänä eli 5. kesäkuuta.

Kyse ei ole mistä tahansa kyläkarkeloista, vaan siitä, että Kustaa Vaasa valittiin Ruotsin kuninkaaksi kansalliskokouksessa Strängnäsissä 6.6.1523. Tämän kokouksen ja Kustaa Vaasan kunniaksi Strängnäsissä järjestetään 500-vuotisjuhlakokous. Strängnäsin tuomiokirkossa järjestettävän juhlan puhujina ovat hänen majesteettinsa Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa , Ruotsin valtiopäivien puhemies Andreas Norlén sekä Södermalmlandin läänin maaherra Beatrice Ask .

Sauvon kunnanhallitus nimesi viime maanantaina edustajansa kyseiseen kokoukseen. Strangnäsiin lähtevät kesäkuussa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Erkki Paaskunta , kunnanjohtaja Satu Simelius , sivistysjohtaja Elli Sainio ja kunnanvaltuuston sekä -hallituksen jäsen Perttu Laaksonen .

Sauvon kunnan kuluvan vuoden talousarviossa on varauduttu juhlaan osallistuvien matkakustannuksiin. Lähtökohtaisesti ajatuksena on ollut, että matkaan lähtee 4-6 henkilöä.

Sauvon kunnalla on kaksi ystävyyskuntaa ulkomailla: Kehtnan kunta Virossa ja Strängnäsin kunta Ruotsissa.