Vaalimainoksia tuhrittiin Paimiossa – ja se on vahingontekorikos

0
Tuhritut vaalimainokset roikkuivat pylväissä Oinilaan menevän Sähköyhtiöntien varrella.

Paimiossa Sähköyhtiöntien varressa pylväissä riippuvia vaalimainoksia on tuhrittu viime yön aikana. Osansa mustasta tussista tai vastaavasta saivat ainakin kokoomuksen Pertti Hemmilä, Ville Valkonen ja SDP:n ehdokas Niina Alho.

Asiasta otti toimitukseen yhteyttä kokoomuksen paikallinen aktiivipoliitikko Timo Ilola. Paimiolaistaustaisen Valkosen isä ehti jo käydä vaihtamassa poikansa vaalimainokset uusiin ja muillekin on viestitty asiasta.

Vaalimainosten asettelu on yleensä paikallisten puolueaktiivien puuhaa.

– Ehkä jotain satunnaisia mainoksia on aiemminkin tuhrittu, mutta ei isommin ole ollut ongelmaa, ja toivottavasti tämäkin jää ainoaksi. Ehkä ihan nuorten ajattelematon tempaus, toteaa Ilola.

Vaaleihin liittyvät vaalimainoksia on saanut pystyttää maanteiden varteen viime viikonlopusta lähtien, eli kuukausi ennen varsinaista vaalipäivää. Mainosten asettamisessa on varmistettava liikenneturvallisuus sekä sijoittelussa että mainosten pystytys- ja purkutyössä, ohjeistus näihin löytyy niin Väyläviraston kuin Elyn sivuilta.

Vaalimainonta on siis täysin sallittua ja se nauttii myös lain suojaa. Asianmukaisten mainosten tuhoaminen on siis ilkivaltarikos, joita poliisi voi tutkia lievänä vahingontekona. Tästä tapauksesta ei ole tehty rikosilmoitusta, ja tuhrinnan toivotaan siis jäävän sikseen.