Vaalitorilla satamäärin kävijöitä

0
Kunnallislehden ja Kaarina-lehden yhteinen vaalitori toi vilskettä Vistalle lauantaina. Paikalla nähtiin pikaisesti laskien peräti 75 eri eduskuntavaaliehdokasta 11 eri puolueesta.

PAIMIO

Kunnallislehden ja Kaarina-lehden yhteinen vaalitori-tapahtuma onnistui erinomaisesti, paitsi sään, myös kävijäpalautteen perusteella. Kävijämäärää ei voi tarkasti arvioida, mutta vilinästä päätellen tapahtuma sai liikkeelle satamäärin äänestäjiä ja kun mukaan laskee puolueiden teltoilla päivystäneitä ehdokkaita ja paikallispoliitikkoja, yleisömäärän arvio noussee 800-900 henkilöön.

Kunnallislehden grillistä makkaraa tarjottiin reilulle 600 vieraalle, ja Kokoomuksen teltalla tarjottiin hernekeittoa lähemmäs se kolmesataa annosta. Vasemmistoliiton lettujono jatkui katkeamattomana lähes koko tapahtuman ajan, ja kaikilla muillakin teltoilla tarjoilut ja jutustelut tekivät erittäin hyvin kauppansa.

Vaalitorille osallistuneet äänestäjät antoivat järjestelyistä ja puolueiden yhteisesiintymisestä positiivista palautetta: paikalle oli helppo tulla ja vaihtaa ajatuksia useillakin eri teltoilla. Jotkut suuntasivatkin tapahtumasta omien sanojensa mukaan sitten suoraan ennakkoäänestyspaikalle.

Myös ehdokkaat antoivat tapahtumasta runsaasti kiitosta. Useat totesivat, ettei koko vaalipiirin alueella ole näin onnistunutta ja yhteisöllistä taphtumaa.

Paikalla käyneiden ehdokkaiden määräksi arvioitiin etukäteen lähemmäs 70, mutta tämäkin määrä ylittyi, kun monet nimekkäätkin ehdokkaat olivat mahduttaneet vierailun päivän ohjelmaansa. Paikalle tulivat ”yllättäen” ja etukäteistiedoista poiketen mm. SDP:n Eeva-Johanna Eloranta, Viivu Seilo ja Mika Maaskola ja vihreiden Elisa Aaltola.