Verkostot ja virkistys yrittäjille tärkeää – Paimion Yrittäjien tuore puheenjohtaja näkee tärkeäksi yhdistää paikallisia yrittäjiä

0
Heli Tommila näkee tärkeäksi myös seudullisen yhteistyön lähikuntien eli Kaarinan, Liedon ja Sauvon yrittäjien kesken

PAIMIO

Paimion Yrittäjät ry:n puheenjohtajana on vuoden alusta toiminut Heli Tommila . Hän näkee roolissaan tärkeäksi yhdistää paikallisia yrittäjiä, kannustaa heitä yhteistyöhön, verkostoitumiseen ja siihen, että yrittäjät muistavat myös virkistäytymisen merkityksen omalle jaksamiselleen.

Yrittäjäyhdistyksen seuraavan isomman tapahtuman piti olla pääsiäisen jälkeen lauantaina 15.4. järjestettävät Rakennus-, remontointi- ja sisustusmessut, mutta tällä viikolla ne peruttiin vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Tommila on pettynyt, mutta tiedostaa, että rakennusalalla eletään juuri nyt alavireistä aikaa.

– Oman paikkakunnan osaamisen esitteleminen on kuitenkin meille tärkeää, ja tämä on vain vastaisku. Ensi vuodeksi mietitään uutta konseptia jotta saadaan tapahtuma onnistumaan isompana ja parempana.

– Jatkossa pitää ennakkoluulottomammin miettiä, voimmeko lisätä tapahtumaan jotain muuta houkutusta ja mitä se sitten olisi.

Pari viikkoa sitten järjestettiin yhdessä Liedon ja Kaarinan yrittäjäyhdistysten kanssa vaalipaneeli. Se oli jonkinlainen tulikaste Tommilalle, joka kertoi jännittäneensä esiintymistä, vaikka kokeekin olevansa sosiaalinen ja viihtyvänsä ihmisten parissa.

– Ajattelen myös, että itseä pitää haastaa, ja lähteä pois omalta mukavuusalueelta.

Puheenjohtaja sanoo pyrkivänsä siihen, että hän on helposti lähestyttävä ja kuunteleva puheenjohtaja ja hallituksessa tehtäviä ja vastuita jaetaan keskustellen. Hän toivoo, että yrittäjätoiminta vetää jatkossa mukaansa myös uusia toimijoita, vaikka ymmärtää, että ”kaikkia ei voi kotoa hakea”.

Tommila toimii Heimon Grillin yrittäjänä. Yrittäjänä hän on ollut viitisen vuotta ja melkeinpä koko ajan mukana myös yrittäjäjärjestön toiminnassa. Itselleen hän on kokenut saaneensa tätä kautta erityisesti vertaistukea ja koulutusta.

– Moni meistä yrittäjistä kohtaa asioita, joita joutuu pitkälti itsekseen miettimään. Esimerkiksi pula työvoimasta on jo ihan todellinen ja rajoittaa toimintamahdollisuuksia tai on kasvun este, hän pohtii.

Hyvinvointi on myös yksi yrittäjäyhdistyksen toiminnan painopiste. Toimintasuunnitelmaan on kirjattu esimerkiksi saunailtaa ja kuntotestejä, sillä siinä missä puhutaan työntekijöiden työhyvinvoinnista on hyvä muistaa, että yrittäjän jaksaminen on aivan yhtä tärkeää.

– Jaksamisen kannalta hyvinvointi vaatii sitä, että työn lisäksi kukin miettii virkistymistä ja lepoa.

Yrittäjäjärjestö Paimiossa tekee tiivistä yhteistyötä kaupungin elinkeinotoimen kanssa ja tapaamiset niin kaupungin virkamies- kuin myös luottamusjohdon kanssa ovat säännöllisiä. Kaupungin intresseissä on aivan yhtä lailla se, että yrittäjänäkökulmat nousevat esiin päätöksenteossa.

Lähiviikkoina Tommilan kalenterissa onkin myös kunnallisjohdon seminaari, johon Paimion yrittäjien puheenjohtaja osallistuu elinkeinojohtajan ja kaupunginjohtajan kanssa.

FAKTA


Heli Tommila


ikä: 32 v.

perhe: lapset Oona 8 v. ja Iina 6 v.

motto: Yhdessä kaikki on helpompaa

parasta Paimiossa: Rauhallisuus ja yhteisöllisyys.

tätä et tiennyt minusta: Olen kotoisin Nakkilasta

Heli Tommila


ikä: 32 v.

perhe: lapset Oona 8 v. ja Iina 6 v.

motto: Yhdessä kaikki on helpompaa

parasta Paimiossa: Rauhallisuus ja yhteisöllisyys.

tätä et tiennyt minusta: Olen kotoisin Nakkilasta