Äänestysaktiivisuus ei sitten kohonnutkaan: ei Peimarissa, ei vaalipiirissä, eikä koko maassa

0

Vaaleja edeltänyt vilkas keskustelu nostatti odotuksia äänestysaktiivisuuden noususta. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan aktiivisuus oli valtakunnallisesti pitkälti samaa tasoa kuin neljä vuotta sitten. Äänestysaktiivisuus Varsinais-Suomen vaalipiirissä  oli 73,1, kun neljä vuotta sitten prosentti oli 73,3. Koko maan äänestysaktiivisuus asettui 71,9 prosenttiin, eli laski hitusen edellisistä vaaleista.

Laskut olivat pieniä, mutta yhtä kaikki suunta oli laskeva Peimarissakin, eli Paimiossa ja Sauvossa jäätiin edellisvaaleista. Paimiossa äänestäneiden määrä oli hitusen alempi kuin edellisellä kerralla, tasan 74 % ja Sauvossa äänestysaktiivisuus asettui 76 prosenttiin.

Kaarinassa uurnilla käytiin poikkeuksellisesti hieman innokkaammin kuin neljä vuotta sitten. Suomessa asuvien änestysaktiivisuus oli 77,8, kun se neljä vuotta sitten oli 77,1%.