Eduskunnasta pudonnut Anne-Mari Virolainen: ”Kyllä minä töihin menen”

0
Anne-Mari Virolaisen äänisaalis tippui ja hän menetti paikkansa.

KAARINA

– Kokoomuksen tulos oli erinomainen, mutta oma tulokseni pettymys, kokoomuksen Anna-Mari Virolainen kiteytti tunnelmat maanantaina puhelimessa.

Kokoomus sai Varsinais-Suomesta läpi viidennen kansanedustajan ja keräsi yli 60 000 ääntä, mikä on historiallisen kova tulos.

Virolaisen henkilökohtainen äänipotti tippui sen sijaan 3 000 äänellä edellisistä eduskuntavaaleista. Äänisaalis laski tuntuvasti ainakin entisessä kotikaupungissa Liedossa.

– Kaarinasta sain vähän enemmän ääniä kuin neljä vuotta sitten, mutta Liedossa äänimääräni puolittui. Eräs äänestäjä kysyi minulta, että ei Liedosta sitten löytynyt sopivaa rivitalon pätkää, eli sain ihan suoraa palautetta, Kaarinan kaupunginhallituksen nykyinen puheenjohtaja kertoo.

57-vuotias Virolainen kiinnittää huomiota myös valitun eduskunnan ikäjakaumaan. Yli puolet valituista on 35–44-vuotiaita. Hän pohtii, onko yli 50-vuotias kansanedustaja äänestäjien silmissä vanha.

– Itse ajattelen, että kokemukselle olisi käyttöä varsinkin nykyisessä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa.

Virolainen ehti toimia kansanedustajana neljä kautta.

– Eilen tuli ensimmäinen työtarjous, hän kommentoi.

– Ajattelin ensin huilia ja tehdä risusavottaa. Pääsiäisen jälkeen alan miettiä, mitä ryhdyn tekemään. Minulla on melkein 10 vuotta eläkeikään, joten varmaa on, että kyllä minä töihin menen.