Elämyksiä eläinten kanssa

0
Emma Walldénilla on kahdeksan lammasta.

SAUVO

Sauvossa on nyt mahdollista järjestää muun muassa lasten syntymäpäivät hevosia hoitaen tai rentoutua työpäivän jälkeen lampaita rapsutellen. Kesällä lapsille järjestetään lammas- ja ponipäiviä ja suunnitteilla on myös lammasjoogaa Emman eläin- ja elämyspalvelut -yrityksen järjestämänä.

Yrityksen taustalla on 23-vuotias Emma Walldén, joka muutti pari vuotta sitten Piikkiöstä Sauvoon ja halusi järjestää kotinsa yhteyteen eläimiin liittyvää elämystoimintaa. 

– Olen ratsastanut pienestä pitäen, kilpaillut esteratsastuksessa ja olen kouluttautunut hevostenhoitajaksi. Vuoden 2020 keväällä kuitenkin myin omat hevoseni ja lähdin opiskelemaan sosionomiksi, Walldén kertoo.

Pari vuotta sitten hän muutti miehensä kanssa Sauvoon, omakotitaloon, jonka pihapiirissä sijaitsi valmiina useita eläimille sopivia piharakennuksia.

– Hankin ensin kolme lammasta – nyt niitä on jo kahdeksan – ja päätin tarjota jotain lampaisiin liittyviä palveluita ihmisille. Pian huomasin, etteivät pelkät lampaat kuitenkaan vedä ja päätin hankkia taas myös hevosia. Nyt sitten kiinnostus on herännyt lampaidenkin suhteen, Walldén sanoo.

Monipuolista toimintaaWalldén perusti yrityksensä viime keväänä ja on aloittanut toimintaa pikku hiljaa sivutoimisena sosionomiopintojensa lomassa. 

Yrityksen palveluihin kuuluu perinteisten ratsastustuntien lisäksi myös esimerkiksi poni-, lammas- ja luontokerhoja lapsille.

– Ponikerhossa tehdään periaatteessa kaikkea muuta kuin ratsastamista. Opetellaan hoitamaan poneja, harjoitellaan varusteiden käyttämistä, agilityä ja esimerkiksi kärryajelua. Alaikäraja on kolme vuotta, Walldén kuvaa.

Lammas- ja luontokerho sopii puolestaan ihan pienillekin, 1–2-vuotiaille, jotka voivat tulla kerhoon yhdessä vanhempiensa kanssa tutustumaan eläimiin. 

Lastensynttäreiden ohjelman Walldén räätälöi kunkin toiveiden mukaan.

– Niihin voi itse tuoda tarjottavat ja teen myös yhteistyötä sauvolaisen Kakkuvelhottaren kanssa, jonka kautta voi tilata tarjottavat.

Toimintaa on myös aikuisille: Seuraavan kerran 28.4. järjestetään Aikuisten afterwork-iltamat eläinten parissa rennosti puuhastellen. Myös yhdet polttarit yritys on jo luotsannut.

– Ohjelmassa oli muun muassa pulkkaratsastusta, eli laitettiin pulkka ponin vedettäväksi, Walldén kertoo.

Kesän pääaktiviteettina Walldén järjestää yhteenä kymmenen poni- ja lammaspäivää erilaisilla teemoilla ja eri-ikäisille suunnattuna. Tarkemmat tiedot ja ajankohdat löytyvät yrityksen netti- ja Facebook-sivuilta.

Ideoita tulevaisuudelleOmalla tilallaan tapahtuvan ohjelman lisäksi Walldén kiertää erilaisissa tapahtumissa esimerkiksi tarjoamassa kärryajelua ponilla. 

Walldénilla on suunnitelmia yrityksen toiminnan laajentamiseen ja hän toivoo, että erityisesti kesäaikana hänen palvelunsa löytävät paikallisten asukkaiden lisäksi myös kesäasukkaat ja kauempaa tulevat matkailijat.

Walldén valmistuu sosionomiksi tämän vuoden lopussa ja hän suunnittelee, että voisi tulevaisuudessa yhdistää toimenkuvansa. 

– Olisi hienoa, jos voisi esimerkiksi tarjota eläinavusteista toimintaa eri ryhmille. Tai sitten teen sosionomin töitä erikseen ja pidän yrityksen sivutoimisena, katsotaan nyt, miten asiat etenevät, Walldén sanoo.