FinnSpring juoksuttaa Osmalahden metsiin lauantaina lähes 2 000 suunnistajaa – ”Ei sitä oikein voi verrata tavallisen kansallisen kisan järjestämiseen”

0
Edellisen kerran kevään suuri suunnistustapahtuma FinnSpring kisattiin Sauvon maastoissa vuonna 2019. Vuosina 2020 ja 2021 tapahtuma peruttiin koronaviruksen takia, ja viime vuonna kisat pidettiin Askolassa.

SAUVO-PIIKKIÖ

SUUNNISTUS Tulevana viikonloppuna kisattava huippusuunnistustapahtuma FinnSpring on jo etukäteen ylittänyt monilta osin järjestäjien, RastiPiikkiön ja Sauvon Urheilijoiden odotukset. Lauantain henkilökohtaisiin kisoihin on ilmoittautunut lähes 1 800 suunnistajaa, ja sunnuntaina kisattaviin Viestiliigan kilpailuihin starttaa kaikkiaan lähes 500 kolmen hengen joukkuetta.

Se tarkoittaa, että Sauvon Osmalahden metsissä nähdään kahden päivän aikana reilusti yli 3 000 suoritusta.

– Se on paljon, odotuksiin nähden voimme olla todella tyytyväisiä. Viime vuoden FinnSpringiin kasvua on useita satoja osallistujia, iloitsee kisojen järjestelysihteeri Salla Sergelius RastiPiikkiöstä.

Sauvon Urheilijat liikennevastuussa


Lauantaina vuorossa ovat henkilökohtaiset pitkien matkojen kilpailut, ja sunnuntaina juostaan viestit. Kyseessä on samalla kotimaisen huippusarja Viestiliigan ensimmäinen osakilpailu.

– Vaikka RastiPiikkiö on kokenut kisajärjestäjä, niin on tässä ollut myös mukana todella paljon uusia juttuja. Kyse on kuitenkin kansainvälisen tason kilpailusta, ja samalla myös Viestiliigan avauksesta. Ei sitä oikein voi verrata tavallisen kansallisen kisan järjestämiseen, Sergelius muistuttaa.

Perspektiiviä asiaan saa sekä kilpailijamääristä että myös talkoovoimasta. Sergeliuksen mukaan viikonlopun tapahtumaa on tekemässä noin 250 talkoolaista, joista valtaosa tulee RastiPiikkiöstä.

– Sauvon Urheilijoiden päävastuuna on liikennöinti ja pysäköinti, RastiPiikkiö vastaa sitten muusta. Kaikkiaan meitä on noin 250 talkoolaista, joten on siinä ollut noin 250 jäsenen seuralle ihan työnsarkaa, Sergelius naurahtaa ja jatkaa:

– Onneksi apua on saatu myös seuran ulkopuolelta.

Koskematon Osmalahti


Osmalahden maastoissa ei ole suunnistettu kilpaa sitten 1990-luvun, joten kisaajat pääsevät lauantaina aivan iskemättömään metsään.

– Kartat on tehty uusiksi, ja koska alueella ei ole edes hirveästi mitään olemassa olevia polkuja, voi todellakin puhua lähes koskemattomasta suomalaisesta metsästä.

Koska kilpailukeskuksessa ei ole mitään isoa erillistä parkkipaikkaa, on paikoitustila järjestetty Sauvon keskustaan. Sieltä kisapaikalle pääsee linja-autokyydityksellä molempina päivinä.

– Jo pelkästään kilpailijoista ja heidän läheisistään kertyy useampi tuhat kävijää, mutta totta kai myös yleisöä toivotaan paikalle. Seppo Käkösen pihapiiriin rakennetussa kisakeskuksessa on kauppoja ja ravintoloita, jonka lisäksi suorituksia pääsee seuraamaan läheltä. Sääennuste ainakin suosii meitä, Sergelius iloitsee.