Kaarinalainen Vema Lift sai uuden omistajan Hongkongista

0
Vema Liftillä on vankka pohja, joka rakentuu teknisestä know-how’sta ja ammattitaitoisen henkilökunnan osaamisesta, Hydr’am International Limitedin hallituksen puheenjohtaja Joseph Yip (kuvassa keskellä) kertoo. Vasemmalla kuvassa on Marko Kärkkäinen ja oikealla Jarmo Muuriaisniemi.
Nostokalustoja valmistavan Vema Liftin uusi omistaja on hongkongilainen Hydr’am International Limited. Vema Liftin tuotteet ovat tuttuja uudelle omistajalle, joka on toiminut niiden jälleenmyyjänä jo 25 vuoden ajan. Vaikka omistaja vaihtuu,  Vema Lift jatkaa toimintaansa Kaarinassa.
Vema Liftin uusi omistaja on Hydr’am International (Hong Kong) Limited. Yhtiöllä on sisaryritys Hydram SAS, joka on toiminut Ranskassa vuodesta 1983 saakka. Hydr’am International keskittyy pelastus-, palontorjunta- ja turvallisuustuotteiden tuotantoon ja jakeluun maailmanlaajuisesti. Yrityksen tuotannossa on palo- ja pelastusautoja, tikkaita sekä muita pelastustoimintaa palvelevia laitteita.
Uudelle omistajalle siirtyy kaupasta tehdyn tiedotteen mukaan Vema Lift -tuotemerkki, teknologinen suunnittelu ja osaaminen sekä Kaarinassa sijaitseva tuotantolaitos ja kaikki Vema Liftin työntekijät.
– Käytännössä Vema Lift vaihtaa vain omistajaa ja kaikki muu pysyy ennallaan.
Kaikki nykyiset työpaikat säilyvät Kaarinassa. Uskomme, että Vema Liftissä työpaikkojen määrä tulee jopa kasvamaan, kertoo Hydr’am International Limitedin hallituksen puheenjohtaja Joseph Yip.
Yrityskaupalla yhtiölle tavoitellaan kasvua uuden omistajan mukanaan tuoman maailmanlaajuisen myyntiverkoston avulla.
Vema Lift Oy ajautui konkurssiin joulukuussa 2022. Yhtiö oli yksi kolmesta Nordic Rescue Groupin tytäryhtiöstä, jonka enemmistöomistaja oli pääomasijoitusyhtiö Sievi Capital Oyj.
Kauppa saatiin päätökseen maaliskuun loppuun mennessä ja Vema Lift aloitti toimintansa uuden omistajan alaisuudessa huhtikuun alussa.