Kaarinalla mahdollisuus kolmeen kansanedustajaan

0
Niina Alho on nousemassa uudeksi kansanedustajaksi.

Ennakkoäänten perusteella uudessa eduskunnassa voi olla peräti kolme kaarinalaista kansanedustajaa. Tai sitten ei, sillä ääntenlaskun tilanne on kutkuttava.

Toista kertaa eduskuntavaaliehdokkaana ollut SDP:n ehdokas, Piikkiössä asuva Kaarinan valtuuston puheenjohtaja Niina Alho oli menossa läpi äänin 2075. Hän oli kerännyt Kaarinasta yli 750 ääntä ja Turusta 877. Paimiosta ääniä oli ennakkoon 135.

( Ääntenlaskutilanne klo 20.40)

Kokoomuksesta läpi on menossa jo viidettä kertaa Anne-Mari Virolainen, Kaarinan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, joka muutama vuosi sitten muutti Liedosta Kaarinaan. Kun äänistä oli laskettu reilut 45 prosenttia, hän oli saanut Turusta reilut tuhat, Kaarinasta 356 ja Paimiosta 79 ääntä. Äänimäärä oli tuolloin 2145 ja hän oli nousemassa vaalipiirin alueelta viidentenä kokoomuksen edustajana.

Neljä vuotta sitten vaalipiirin ainoaksi vihreäksi kansanedustajaksi noussut Sofia Virta on niinikään vahvasti kiinni paikassa 3485 äänellä. Kannatus oli vahvaa Turussa, josta ääniä oli varttia vaille yhdeksän illalla koossa 1786, Kaarinasta 300 ja Paimiosta 65.

Vaalipiirin paikoista kokoomus on puheenjohtaja Petteri Orpon johdolla saamassa viisi, SDP neljä, ja Perussuomalaiset on jäämässä kolmeen paikkaan. Keskusta näyttää saavan läpi vain yhden edustajan, ja hän on puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko.