Maasto kärähtää nyt herkästi – Seudulla useita tulipaloja viikonlopun aikana

0
Navetan palo sai alkunsa yläkerrasta. Turun Sanomien mukaan paikalla olleet ihmiset olivat yrittäneet ensin sammuttaa sitä itse, onnistumatta.

Maasto on kuivaa ja tuli karkaa herkästi. Viikonloppuna oli useampia palohälytyksiä, ja osa niistä maastoon.

Torstaina 13.4. iltaseitsemän aikaan syttyi Piikkiön kirkon lähellä palon alku autiotalossa. Pelastuslaitos sai onneksi tiedon ajoissa ja pääsi sammuttamaan Kirkkopuistontiellä alkaneen palon ennen kuin siitä oli isosti vaaraa. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Lauantaina 15.4. puolenpäivän jälkeen Piikkiössä roihahti jälleen, nyt ikävämmin seurauksin. Noin 250-neliöinen vanha tiilinavetta tuhoutui tulipalossa Kiirlantiellä lähellä Turku–Helsinki-moottoritietä, Pussilan ja Kirismäen välissä. Navetassa oli autonkorjauspajoja, joissa työskenneltiin, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Tuli karkasi maastoon myös Sauvossa Kavalontiellä perjantaina iltapäivällä ja Kaarinan Kuusistossa maata paloi puolen hehtaarin alueella lähellä Kuusiston linnanraunioita.

Kulotukseen tai risujen polttoon ei olisi pitänyt lähteä lainkaan: Varsinais-Suomessa oli jo viime viikolla ja on edelleen voimassa ruohikkopalovaroitus ja avotulen teko on tyystin kiellettyä.